KUOLLUT 29.07.2015

Perustiedot


Hippios

Nimi: Hotroddin's Zippo Syntynyt: 17.9.2009 (23v.)
Rotu & skp: Ratsuponi (75%), ori Säkä: 147cm
Rekisterinumero: VH11-029-0137 Väri: Musta
Kasvattaja: Hotroddin's Stable, Saksa, *lumienkuli* Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: KoHeB, Re130

Palkittu elokuun YLA tilaisuudessa YLA3 palkinnolla pistein 25+27+18+19 =89p.
Palkittu lokakuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 7+53+16+15+6=97p.
Palkittu helmikuun RPL tilaisuudessa RPL-II palkinnolla pistein 9(4,5+4,5)+7,5+15+12,5+1,5+7+2=54,5p.

Ikääntyminen

Täytti 3v. 25.09.2009

17.09.2009 --> 0 vuotta
02.10.2009 --> 4 vuotta
02.02.2010 --> 5 vuotta
02.06.2014 --> 18 vuotta
02.10.2014 --> 19 vuotta
02.02.2015 --> 20 vuotta

Luonne

Isokokoinen punaruunikko poniori laukkaa häntä ojossa ja kaula nätisti kaarella suurta pääty-ympyrää, kunnes yhtäkkiä poni riehaantuu täysin ja ratsastajalla ei ole mitään mahdollisuutta pysyä selässä. Ratsastajan tutkailessa maneesin upeaa hiekoitusta onponi on edennyt ääntäkin nopeammin maneesin toiseen päähän ja päästelee omituisia vrumvrum-ääniä. Niin sellainen se meijän Hotroddin's Zippo, tai tutummin pelkkä Zippo on. Luonteeltaan poni on jääräpää isolla J:llä, mitä Zippo ei halua tehdä sitä Zippo ei tee, tässä tapauksessa toimii uhkaus, kiristys ja lahjonta-menetelmä, tai no yleensä se viimeisin vaihtoehto auttaa.

Ori ei ole mitään helpoimpia ratsastaa, se on aika "raaka" ja välillä erittäin raskaskin ratsastaa. Zippo on herkkä kyljistään ja suustaan, mutta kuumuessaan ori muuttuu kovaksi kädelle ja hyppii aropupun lailla 'kolmejalkaailmassa'-tekniikalla yrittäen pudottaa ratsastajaa. Zippo näkee vähän väliä vihreitä miehiä ties missä nurkassa, ja ponin mielestä ne ovat erittäin vaarallisia ponin syöjä miehiä. Tällöin poni rupeaa steppaamaan ja sen koko olemus muuttuu jännittyneeksi, yksikin väärä liike selässä ja "KAPUM" ratsastaja saa tutkia maneesin pohjaa lähemmin. Esteillä poni ei välitä vaikka sielä alla olisi niitä poninsyöjä pikku ukkoja, Zippo liihottelee esteiden yli, ja välillä on ihan sama keikkuuko se avuton ratsastaja sielä selässä vai ei. Zippo rakastaa hyppäämistä koko penen-suuren olomuotonsa isolla ponisydämellä, ei ole väliä onko minkälainen este edessä Zippo hyppää mitä vaan ja mistä vaan.

Zippoa hoitaessa ei ole mitään ongelmaa, poni antaa kosketella korvänpäistä häntään asti, mistä vaan. Ja rapsuttelee mielellään hoitajaansa sieltä mihin ylettyy. Vaikka poni onkin ratsastaessa haastava ja joskus ehkä hieman "ilkeäkin", se on hoitaessa kaikkien kaveri ja rapsuteltava nallekarhu.

Sukutaulu


i. Doit's My Way
rp (75&), 147cm, koHeC, re135cm
ii. Renovo's Hooghed
nf, 140cm
iii. Resoloution
nf, 136cm
iie. Riosealita
nf, 143cm
ie. Evangeline R
rp (50%), 147cm
iei. Commandor
nf, 142cm
iee. Holld' Opahe
trak, 153cm
e. Grand Angel
rp (75%), 145cm, koHeA, re110cm
ei. Unitas Orlando
rp (50%), 147cm
eii. Solitary
nf, 147cm
eie. Cosseted
xx, 147cm
ee. Bird In Hand
nf, 140cm
eei. Salmiak ZD
nf, 147cm
eee. Muscots Shny
nf, 141cm

Zippon isä Doit's My Way on isokokoinen myös leopardi värityksen saanut 147cm aluetason rataeste luokkia kisaava ratsuponi ori. Zippon tavoin vaativa, kuuma ja hankala ratsastaa. Ei anna ratsastaessa mitään ilmaiseksi ja usein ratsastuksen alussa ponin kanssa täytyy käydä perusasiat läpi ennenkuin poni alkaa kunnolla heräilemään työntekoon. Esteillä vauhdikas, kuuma ja vaikea ratsastaa. Ori on kuitenkin taitava hyppäämään ja tarkka jaloistaan joten virheitä ei tule kovassakaan vauhdissa. Doit's My Way on salamaponi, joka esteradalla yllättää nopeilla käännöksillään ja hyppykyvyllään.
ii. Renovo's Hooghed on 140cm korkea tummanrautias new forest. Aikoinan se kisasi 120cm rataeste luokkia hyvinkin menestyksekkäästi. Nyt ori on siirtynyt eläkkeelle ja jalostuskäyttöön. Ori periyttää jälkeläisilleen vaativa ratsastettavuutta sekä kuumaa luonnetta. Ori on kuitenkin todella suosittu jalostuksessa näistä ominaisuuksista huolimatta koska se periyttää myös lähes rajatonta kapasiteettia. Jälkeläisiä orilla onkin useampi kymmenen.
ie. Evangeline R on rodultaan ratsuponi tamma. Tämä 147cm korkea enkelimäisen kiltti poni on kisannut nuoruusvuosinaan helppoja koulu- ja rataesteluokkia sijoittuen lähes aina kärkiviisikkoon. Nykyään tamma on kevyessä harrastekäytössä ja toimii siinä ohella siitosponina. Tamma periyttää jälkeläisilleen kultaisin luonteen lisäksi todella korrektia rakennetta. Siro, ponikooksi iso ja atleettinen rakenne on omiaan esteponille.

Zippon emä Grand Angelon pienisuuri 145cm, helppoja koulu ja rataesteluokkia kisannut karkkiponi. Vauhdikas esteillä kuumuava sulotar lumoaa ulkonäöllään, hyvällä hyppytyylillää ja upeilla liikkeillään. Rodultaan tamma on ratsuponi, ja väritykseltään kauniin vaaleanrautias. Luonteeltaan eloisa ja vauhdikas tamma mutta kuitenkin hoitaessa kiltti kaikkien rakastama ja rapsuteltava ponitamma.
ei. Unitas Orlando on 147cm korkea welsh part bred. Tämä upea liikkeinen ori on kisannut he A:n koululuokissa saaden tulokseksi parhaimmillaan 64%. Esteilläkin se kisasi helpoissa luokissa suhteellisen menestyksekkäästi vaikkei se sen omin laji ollutkaan. Se kuitenkin periytti jälkeläisilleen suhteellisen hyvää hyppytyyliä ja kun tamma valittiin huolella, oli varsalla myös kiva kapasiteetti esteille. Luonteeltaan ori oli suhteellisen rauhallinen mutta sopivan kipakka kilpakentille.
ee. Bird In Hand on kiltti, 140cm New forest tamma. Tamma on kisannut kohtalaisen menestyksekkäästi 120cm esteluokissa kahdella pikkutytöllä joskus nuoruudessaan. He sijoittuivat hyvin myös helpoissa koululuokissa. Oikea monitoimi poni joka sopii lajiin kuin lajiin. Ratsastaessa tamma oli hitaasti lämpiävä mutta kunnollisen veryttelyn jälkeen tamman liikkeet olivat todella ilmavat ja helpot istua.

Jälkeläiset


s. 22.09.2009 r. JL´s Boomchicka WowWow (e. Ebbardana)
s. 22.09.2009 t. JL´s Mirage (e. Ebbardana)
s. 15.08.2010 t. Fame´s Pisang RPL-II (e. Sizzly Illinois
s. 28.03.2011 o. Fabian Luxus (e. Platinum 7x RED)
s. 16.07.2011 o. Ivory Partylife (e. Spinzarella)
s. 22.12.2012 t. Ziphonee (e. )
s. 07.02.2015 o. Fame's Zip Me Up (e. Baby Bluebell)
s. 15.04.2015 t. Primera Vez (e. Pineapple Haerts)
s. . (e. )

Päiväkirja & valmennukset


Estevalmennus, valmentajana Stina
Kävelimme Zipon ratsastajan kanssa yhdessä kohti kenttä. Ratsastaja varoitteli minua Zipon vekkulista luonteesta. Osa jutuista kuulosti aika hurjilta, mutta eiköhän tästäkin tunnista selvitä. Zippo vaikuttaa hyvin rauhalliselta ratsastajan noustessa selkään, mutta kieltämättä sen ilmeessä on jotain pirullista. Ratsastaja katseli huolestuneena ympärillee "missä esteet ovat?" pihalla ei ollut kuin edellisen hyppääjän muutama hassu este sikinsokin. Vastasin, että "sillä aikaa kun te verkkaatte kunnolla minä pystytän esteet." Ratsastaja värähti, mutta aloitti työskentelyn.
Katselin menoa vähän aikaa ja kaikki vaikutti olevan hyvin. Olin juuri menossa laittamaan esteitä paikoilleen ja oikeille korkeuksille kun...PAM, Zippo lähti täysillä kunnon pukkisarjaa, jalat viuhoen joka ilmansuuntaan. Ratsastaja pysyi hyvin selässä, mutta Zipolal oli selkeä päämäärä, ratsastaja alas! Ei mennyt kaua akun ratsastaja oli kentän pohjalla nuuskimassa hiekkaa ja Zippo juoksenteli ympäriinsä häntä voiton lippuna liehuen. Onneksi olin laittanu kentän portin kiinni. Meni hyvä tovi ennen kuin saimme Zipon kiinni.
Ratsastaja oli jälleen ratsailla ja olin laittanu hänelle puomeja sekä 60cm ristikon, jotta voisi mennä niitä, jos Zippo ymmärtäisi että ei ole koulutunnin aika. Säännöllisin väli ajoin käydessä puomeilla ja ristikolla Zippo pysyi aisoissa. Kentällä oli valmiiksi kahden esteen sarja, pieni ristikko ja sen jälkeen okseri. Siellä oli myös erittäin räikeä pysty. Loisti aivan sateenkaaren väreissä uutuuttaan, nostin sen 100cm. Laitoin päätyyn ympyrälle yhden pystyn 80cm ja kavaletin vastakkaisille puolille ympyrää. Aloitamme sillä. Enisn laukkaa ulkoympyrällä, kun laukka on pyörivää suuntaus kavaletille ja siitä pystylle, sekä takaisin ulkoympyrälle. Zippo suoriutui sen erinomaisesti ja ratsastajakin oli huomattavasti rentoutuneempi, kuin alkuvaiheessa. Pyysin seuraavaksi siirtymään pystylle siten, että ensin laukkaisi useamman metrin päästä ohi ja tämän jälkeen kaari ja esteelle. Zippo oli ketterä ja suoriutui hyvin, mutta rastastaja horjahti tipahti satulan etukaarelle, sekä vasen jalustin tipahti jalasta. Käyntiin! Ratsastaja paikoilleen. Jalustimen korjaus, sillä toinen oli pidempi kuin toinen. Se luultavammin aiheutti horjahduksen. Uudelleen pystylle. Se meni mallikelposesti. Korotin pystyn 110cm, eikä Zippoa näyttänyt häiritsevän räikeä värityskään. Seuraavana vuorossa sarja. Sarjan ristikon pidin 50cm ja pystyn nostin 100cm. Otettiin ekana väli kolmella askeleella. Se meni hyvin tasapainoisesti, ilman ongelmia. Siirsin ristikkoa lähemmäksi täten, että sarja mentäisiin yhdellä askeleella. Zipolle se oli helppoa. Toistimme saman ja nostimme ristikon 80cm. Se meni hyvin.
Pyysin ratsukkoa työskentelemään ympyrällä sen aikaa, kun muuttaisin yksittäisen pystyn 100cm okseriksi. Keskityin niin, että en huomannut mitään ennen kuin Zippo viiletti minusta ohi ja loikkasi yksinään metrin pystyä. Siinä rupesin hiukan naurattamaanki. Zippo oli aivan intona. Ratsastaja ei niinkää, mutta oli hänenkin loppujen lopuksi pakko purskahtaa nauruun, kun katseli Zipon menoa. Zippo rauhoittui ja käveli itse luoksemme takaisin. Kovin iloisen oloisena. Ratsastaja takaisin selkään, okseri pystyyn ja suunta radalle. Järjestyksessä kahden esteen sarja, pääty-ympyrä ja okseri. Zipolla riitti vielä energiaa ottaa okserille vähän liikaakin vauhtia ja se ylitettiin kirkkaasti. Päivä on hyvä lopettaa tähän. Ratsukolle lyhyt loppuverkka, puomeja hyväksi käyttäen, jotta ei enempää putoamisia tapahtuisi.

Estevalmennus, valmentajana Ficena
Pidin valmennuksen kentällä Fridalle ja Hotroddin's Zippolle ”Zipolle”. Sää oli kaunis, vaikka aurinko olikin lähes jo laskenut. Frida yritti saada Zippoon hieman liikettä, sillä se oli heti alkuverryttelyissä hieman laiska. Koska kentän pohja oli todella hyvässä kunnossa, päätimme pitää estevalmennuksen joka sisältäisi sarjan harjoittelua ja yksittäisiä esteitä. Heti kun aloin kasailemaan sarjaa Zippo heräsi ja alkoi kytätä, josko esteiden välistä näkyisi jotain pieniä vihreitä miehiä. Frida kumminkin yritti saada orin kuuntelemaan parhaansa mukaan ja välillä se malttoikin kuunnella. Lämmittely esteenä toimi okseri, joka oli n. 50cm eli todella helppo homma Zipolle. Neuvoin Fridaa tulemaan esteen laukassa. Ratsukko lähestyi estettä ja ihan ennen estettä Zippo heräsi laiskasta laukastaan ja oikein ponkaisi esteen yli. Frida oli kai tottunut tähän, sillä hän pääsi hyvin hyppyyn mukaan. Frida oli jo hidastamassa raviin kun Zippo päätti, että estekatoksella varmasti oli joku hirmuinen mörkö ja se hyppäsi sivu loikan. Kuin ihmeen kaupalla Frida pysyi selässä ja sai orin hallintaansa. Frida antoi päättäväisesti orille laukkapohkeet ja teki raviin hidastamisen uudelleen. Kun lämmittely estettä oli hypätty, siirryimme sarjaan. Sarjalla Zippo toimi erittäin hyvin. Se tuntui liitävän esteiden yli ja se jaksoi keskittyä. Sarjan korkeus oli n. 100 cm. Lopuksi tein radan, jonka ratsukko pääsikin pian hyppäämään. Rata ei ollutkaan alussa mikään helppo. Olin ensimmäisestä esteestä tehnyt pelotusesteen ja Zippo kielsi sen. Ratsukko koitti kumminkin pian uudelleen ja Frida oli päättänyt, että nyt rata läpäistään ja näin ratsukkoa selviytyi hyvin radasta.

Estevalmennus, valmentajana Sonju
Maneesin ovi aukesi ja sisään tupsahti erittäin pirteänoloinen ori ratsastajansa kanssa. Hymyilin ratsukolle ja katselin, kuinka ratsastaja kiristi satulavyötä ja sääti jalustimia. Zippo seisoi nätisti paikoillaan, korvat hörössä katsellen maneesia. Aluksi pyysin teitä lämmittelemään itseksenne, jotta näkisin miten herra tänään käyttäytyy. Lämmitellessänne kokosin samalla jumppasarjan ristikoista, 100 cm okserin, 110 cm lankkuesteen sekä kaksi 130 cm korkeaa pystyä. Katsellessani lämmittelyänne Zippo käyttäytyi oikein hyvin ja totteli apujasi. Pyysin teitä nostamaan laukan, josta Zippo innostuikin kovin. Ori heitteli peräänsä muutaman kerran ilmaan, jonka jälkeen laukka rullasikin hyvin. Pyysin teitä vähän pidentämään ja lyhentämään askelia, eikä tämä ollut Zipon mielestä ollenkaan mukavaa puuhaa. Saitkin työskennellä oikein kunnolla, että sait oriin muuttamaan askellustaan. Kun laukkaharjoitus onnistui kohtalaisen hyvin, pyysin teitä tulemaan jumppasarjan. Tulitte sarjan oikein rauhallisesti ja hyvin onnistuneesti. Pyysin teitä tulemaan jumppasarjan vielä muutamaan kertaan, jotta saisitte vähän esimakua tulevasta tunnista. Viimeisen kerran jälkeen Zippo vetikin oikean rodeoesityksen - meno oli sen verran hurjaa, että meinasit tipahtaa, mutta pysyitkin kunnialla kyydissä. Pyysin teitä laukkaamaan pienellä pääty-ympyrällä pari kierrosta, jonka jälkeen tulitte okserin. Zippo laukkasi esteelle hieman turhan kovaa ja ponnisti liian kaukaa, jolloin tiputitte puomin. Korjasin esteen ja pyysin teitä tulemaan sen uudestaan, joka onnistuikin tällä kertaa oikein hyvin. Okserin jälkeen pyysin teitä tulemaan lankkuesteen. Zippo hieman epäröi ennen estettä ja hidasti menoaan, mutta pääsitte yli huimalla loikalla. Pyysin teitä tulemaan uudestaan ja tällä kertaa kehotit oria lähestymään esteelle rohkeasti, ja hyppy menikin oikein hyvin. Jatkoitte lankulta suoraan toiselle pystylle. Zippo imi itsensä oikein hyvin esteelle, ponnisti juuri oikeasta kohtaa ja hyppäsi loistavasti. Laskeutumisen jälkeen herra hieman heitti peräänsä, mutta jatkoitte siitä rauhallisesti ravissa. Pyysin teitä tulemaan kaikki esteet ratana. Aluksi hyppäsitte jumppasarjan, joka menikin todella hyvin! Sitten tulitte okserille, jossa lähestyminen oli oikein hyvä ja jatkoitte suoraan lankkuesteelle. Taas Zippo hieman epäröi, mutta sait sen silti hyppäämään loistavasti. Sitten tulitte pystyt, jotka menivät myös oikein hyvin, hienoa! Teidän kannattaa harjotella vielä hieman esteelle lähestymistä, sekä harjoitella kääntymisiä, jotta ori pärjäisi paremmin radalla. Oikein potentiaalinen oripoika, vaikka olikin hieman hankaluuksia alkutunnista, hienoa!

Estevalmennus, valmentajana sizi
Alkuverryttelyssä menitte voltteja sekä puomeja kaikissa askellajeissa. Tarkoituksena oli saada tämä pieni aropupu pysymään kuulolla sekä pohkeiden edessä. Alkuun saitkin tehdä paljon työtä, kun Zippoa meinasi kiinnostaa kaikki muu paitsi työnteko. Sitkeällä työllä sait kuin saitkin orin kuuntelemaan apuja ja menonne alkoi näyttää aika hienolle. Laukassa ori kuitenkin innostui ja pukkeja sateli tiuhaan tahtiin. Pysyit onneksi selässä ja kun Zippo sai tarpeekseen leikistä villihevosena, laukka sujui heti sujuvasti ja sopivan eteenpäinpyrkivästi. Laukka ympyrät sujuivat, mutta volteilla oripoika meinasi liirailla vaikka minne. Kun sait lyhennettyä hiukan laukkaa ja pidettyä ulkoavut tiukasti rajana, voltitkin onnistuivat. Puomeilla ei ollut mitään ongelmia. Hyppäämisen aloitimme yksinkertaisella suoralla linjalla, joka oli keskihalkaisijalla. Esteet olivat alkuun pieniä, mutta niitä korotettiin sen mukaan kun tulitte. Zippo oli todella innoissaan, ja saitkin tehdä todella voimakkaita pidätteitä, ettei Zippo vain rynnännyt esteille kuin tuli hännän alla. Kun lyhensitte hiukan tietä, Zipon vauhti ei ehtinyt kasvaa ja linja sujui huomattavasti paremmin. Seuraavaksi tein teille pari okseria jotka tulivat lävistäjille. Hyppäsitte niitä muodostaen kahdeksikon ja samalla treenattiin laukanvaihtoa ;). Esteiden korkeudet lähestyivät jo 110cm ja Zipon into sen kun kasvoi. Teitte edelleenkin esteille lyhyet tiet, ja Zipon vauhti pysyi ihan hyvin kuosissa. Pari pudotusta tuli kun Zippo pääsi liiraamaan mutkissa ja tie esteelle tuli vinossa. Kun muistit ne ulkoavut, niin kahdeksikko sujui kuin vettä vaan. Loppuun saitte mennä vielä 130cm korkean esteradan, joka koostui tunnin aikana harjoitelluista asioista sekä parista muusta esteestä. Zipon meno oli radalla todella vauhdikasta, mutta pysyit hyvin mukana ja ehdit ohjata oikeille esteille. Ponnistukset osuivat nappiin ja hypyt olivat mukavan ilmavia. Hienoa työtä!

Estevalmennus, valmentajana Laura M.
Olin aiemmin päivällä käynyt kasailemassa maneesiin pienen esteradan jotta pääsisimme heti aloittamaan työskentelyn ihan kunnolla. Saavuimme maneesille samaan aikaan joten pikaisten kuulumisien vaihdon jälkeen sait alkaa verryttelemään Zippoa. Poni vaikutti energiseltä ja saitkin hieman pidätellä sitä. Muutaman minuutin kuluttua Zippo alkoi olla vertynyt ja ohjeistin sinut hyppäämään noin 60 senttistä ristikkoa verryttelyksi. Zipolla oli kovasti imua esteelle mutta pidit ponin hyvin kiinni etkä päästänyt sitä ryntäilemään esteille omia aikojaan. Muutaman onnistuneen verkkahypyn jälkeen aloitimme hyppäämään osia radasta, ensiksi syyniin pääsi suhteutettu linja jonka esteet oli noi 90 senttisiä. Väliin tulevia askeleita oli tarkoitus pystyä muuttelemaan, ilman tempon muutoksia väliin tulisi viisi laukkaa mutta se onnistuisi myös vähemällä tai enemmällä. Aloitit tehtävän ja se sujuikin ilman ongelmaa joten käskin seuraavalla kerralla pidentää askelta jotta väli menisi neljällä. Zippo ei ihan ollut mukana hommassa joten toisen esteen puomit rymähti alas. Käskin tulla uudestaan ja nyt napakammin, poni kyllä pääsee välin. Toinen kerta jo onnistuikin joten otimme vielä muutamat kokoamiset sillä tehtävällä ja siirryimme toiseen joka oli kolmen esteen innari sarja. Kaikki kolme osaa mitä radasta hypättiin sujui yksittäisesti niin hyvin että pääsimme suunniteltua aiemmin hyppäämään koko rataa. Zippo alkoi hieman väsyä mutta sait ponin ratsastettua reippaasti radan läpi kaksi kertaa jonka jälkeen annoin luvan loppuverryttelyihin.

Estevalmennus, valmentajana misery.
Alkuverryttelyssä ratsukon meno oli kaaosmaista. Zippo painoi ohjalle ja vastusteli parhaansa mukaan ratsastajan kaikkia pyyntöjä. Kasasin muutamia pieniä ristikoita verryttelyä varten. Zippo ylitti ne valtavalla vauhdilla ja onnistui melkeimpä kompastumaan omiin jalkoihinsa. Ratsastaja kertoi, että vasta suuremmilla esteillä poni alkaisi kuunnella paremmin. Niimpä jätettiin pienet ristikot väliin ja tein 80cm sarjaesteen pitkälle sivulle. Zipon olemus muuttui heti ja ratsukko suoritti sarjan kumpaakin suuntaan tyylipuhtaasti. Korotin esteitä onnistuneiden kertojen jälkeen, kunnes ne olivat lopulta kaikki kolme 120cm korkeita. Ratsukko suoritui jälleen upeasti kumpaankin suuntaan ja annoin luvan itsenäiseen verryttelyyn. Zippo yritti siinä vähän vielä muka pelätä jotain, mutta oli selvästi jo väsähtänyt. Hyvä suoritus kummaltakin loppuen loppuksi.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Pidin tänään Emmille tunnin ja hän päätti valita ratsukseen Zipon. Emmi oli laittanut orin valmiiksi ja odotteli minua jo kentällä. Sillä aikaa kun Emmi lämmitteli kaikki askellajit läpi, minä kokosin esteet valmiiksi. En tehnyt mitään liian vaikeaa enkä korkeaa tehtävää. Tänään olisi tarkoitus keskittyä rauhalliseen mutta eteenpäin pyrkivään lähestymiseen. Täytyi myöntää että tyttö oli tainnut kuunnella neuvojani, niin siistiltä ratsukon meno näytti. Muutaman kerran Zippo meinasi saada kaasuttelu vaihteen päälle mutta sinnikkäästi Emmi rauhoitti orin. Lähestulkoon kaikki lähestymiset olivat siistejä ja hyvin hallittuja. Lopuksi Emmi lähti pienellä jäähdyttely reissulle maastoon, kehoitin kuitenkin olemaan varovainen vaikka ori olikin tunnin käyttäytynyt mallikkaasti. Menin talliin kun Emmi lähti pihasta ja puolen tunnin päästä he tulivatkin takaisin. Koko reissu oli kuulemma sujunut hyvin eikä Zippo ollut pelästynyt edes viereisestä puusta lähtenyttä fasaania.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Voisin vaikka vannoa että ori tekee kaiken kiusan ihan tahallaan! Tänäänkin se karkasi jopa kaksi kertaa matkalla tarhaan, eikä sinne ole kuin kolmisenkymmentä metriä tallilta. Ja edellispäivänä se oli päässyt irt karsinastaan, ihmettelen kuinka se siinäkin onnistui... En tiedä millä orin saisi kuriin vaikka toisaalta se on kyllä aika hellyyttävää kuinka katuvalta se näyttää jälkikäteen. Mukamas. Ehkä tämä on vain kestettävä, vaikka ajattelin keksiä jonkin ratkaisun karsinan oveen.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida
Nyt on Ziponkin vuoro käväistä ERJ:n laatiksessa ja ilmoitinkin sen sekä kaksi muuta hevosta. Laitan itse Zipon ja Lillin valmiiksi, Suvi saa laittaa Dracon toisella tallilla valmiiksi. Pakkaan ponit autoon ja käyn ottamassa Suvin sekä Dracon kyytiini. Suvi siis tulee mukaani, tuskin selviäisin kolmen hevosen kanssa yksin.


Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia ERJ yht. 63kpl, voitot boldattu.
17.05.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/40
19.05.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/35
01.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 7/50
21.06.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/40
10.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/100
27.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/30
22.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/50
17.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
17.07.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/30
10.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
02.08.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/40
04.08.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/40
08.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/70
13.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/40
18.08.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/40
22.09.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/50
15.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/50
16.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/50
22.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/60
14.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/50
20.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/50
22.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/50
23.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/60
17.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/26
18.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/26
30.11.2010 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
25.01.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
30.01.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/66
28.02.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/40
28.02.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/50
01.03.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/50
08.03.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/40
01.03.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/80
30.09.2011 - kutsu - ERJ CUP - 130cm - 2/226
28.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
07.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/30
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
06.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/40
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/30
31.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/30
31.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/30
15.10.2011 - kutsu - ERJ - 120-130cm - 2/30
27.10.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/42
19.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 5/50
20.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/50
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/28
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/21
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/60
23.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/60
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/26
21.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/50
22.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 4/50
14.12.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/40
01.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/20
03.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/22
04.11.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/20
21.12.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/28
31.12.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 6/40
31.12.2011 - kutsu - ERJ - 130cm - 1/40
28.01.2012 - kutsu - ERJ - 130cm - 3/50
18.01.2012 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/73
05.02.2012 - kutsu - ERJ - 130cm - 2/77
30.06.2013 - kutsu - ERJ CUP - 130cm - 11/159

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!