KUOLLUT 13.11.2014

Perustiedot


LR.

Nimi: Revenge VIN Syntynyt: 10.2.2010 (13v.)
Rotu & skp: Ratsuponi (53.125%), ori Säkä: 145cm
Rekisterinumero: VH11-029-0135 Väri: Voikko
Kasvattaja: Vinlanti Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: KoHeB, Re110cm

Ikääntyminen

Täytti 3v. 01.05.2010

10.02.2010 --> 0 vuotta
01.06.2010 --> 4 vuotta
01.10.2010 --> 5 vuotta
01.02.2011 --> 6 vuotta
01.06.2011 --> 7 vuotta
01.10.2011 --> 8 vuotta
01.02.2012 --> 9 vuotta
01.06.2012 --> 10 vuotta
01.10.2012 --> 11 vuotta
01.02.2013 --> 12 vuotta
01.06.2013 --> 13 vuotta
01.10.2013 --> 14 vuotta

Luonne

Vinkku näyttää ehkä käytökseltään orimaiselta, mutta on kuitenkin mamman pieni mussukka. Hoitaessa on kiltti. Ratsastaessa Vinkku on varma, se ei siis pukittele tms. Useat tykkäävätkin hypätä Vinkulla, koska sillä on niin tasaiset hypyt. Vinkku on siis hieman oikukas. Kunhan sille näyttää, kuka on pomo, niin on heti pieni kullannuppu! Se rakastaa, kun sen kanssa puuhaillaan. Vinkkua ei tarvitse sitoa kiinni harjauksen aikana, sillä se pysyy kiltisti aloillaan. Satulaa laittaessa pullistaa, mutta kun kerran näpäyttää kädellä vatsan alle, niin lopettaa heti. Suitsia laittaessa avaa suunsa valmiiksi ja laskee päätään, kun remmejä laittaa kiinni. Suojittaessa, jos suoja menee Vinkun mielestä liian tiukalle, nostaa jalkojaan. Pestessä on kuin enkeli, nauttii vedestä.

Koulua Vinkku ei mene mielellään. Se ei jaksaisi keskittyä, vaan haluaisi hypätä, taikka laukata koko ajan. Vinkku tarvitsee kouluun hyvän ratsastajan, sillä kun on hyvä ratsastaja, Vinkku menee todella hienosti. Oikean ratsastajan kanssa menee jopa perään antoon ja tekee kaiken, mitä käsketään. Esteillä Vinkku on parhaimmillaan. Se tekee todella tasaisia hyppyjä, korkeillakin esteillä! Se ei melkein koskaan kiellä, ellei esteen takana ole mörköjä. Tykkää hypätä isoja esteitä, varsinkin muureja ja oksereita. Pieniä hypätessä kyllästyy, ja silloin Vinkusta tulee laiska. Vinkku ei melkein ikinä tiputa, ja sen takia sopiikin erinomaisesti kisaradoille. Vinkusta tullaan kuulemaan vielä!Maastossa voi Vinkun mielestä olla mörköjä! Jos ratsastaja on epävarma, niin on myös Vinkkukin. Se saattaa pelästyä pienintäkin ääntä, ja lähteä laukkaamaan. Antaa kuitenkin heti kiinni. Vinkku tykkää maastoesteistä, ja uimisesta. Vinkku ei tahtoisi lähteä enää järvestä uimisen jälkeen.

Vinkku on kaikkien pomo. Aina kun tulee uusi hevonen, niin aktostaan, onko siitö vastustajaksi. Jos jää tarhaan tai laitumelle yksin, tulee langoista/aidoista läpi. Haluaa aina tarhaan ensimmäisenä, jos ei pääse, niin sitten rynnii taluttaessa, ja saattaa lähteä tammojen luo. Joskus ei anna tarhasta tai laitumelta kiinni, mutta kun ottaa leivän mukaan ja viheltää on paikalla muutamassa sekunnissa.

Vinkku on unelma. Se kävelee koppiin hyvin, ja matkaa siellä hiljaa. Vinkku on aina valmis lähtemään uusiin paikkoihin. Herra onkin sitten päinvastainen. Se hyppii ja riheuu taluttaessa, tanssahtelee paikallaan ja tekee kaikkea mahdollista päästäkseen tutustumaan uusiin paikkoihin. Kun sitä varustetaan, niin pyörii ja hyörii nähdäkseen ympärillä tapahtuvat asiat. Sitä taitaa aina jännittää kilpailuissa. Kun saa ratsastajan selkäänsä, niin lopettaa pyörimisen ja kaiken muunkin hästäämisen. Verakssa tekee jättimäisiä hyppyjä ja menee aina reippaasti. Radalla taas menee täysiä ja tekee hienot jsa tasaiset hypyt.

Sukutaului. Unexpected SND
rp25%, 147cm, koHeA, re110cm
ii. Game of Chance
xx, 160cm
iii. 88's H-Hour xx
xx, 167cm
iie. My Goodness! xx
xx, 163cm
ie. Between the Lines
rp 50%, 146cm
iei. Between 2 Worlds
xx, 161cm
iee. East's Borderline
nf, 144cm
e. Kelmin Runaway
rp 81.25, 140cm, koHeB, re100cm
ei. Riverside Nonstop
rp 62.5%, 138cm
eii. Riverdance
rp 62.5%, 145cm
eie. Riverside Cathlin
rp 62.5%, 148cm
ee. Selvagem Rebento
nf, 137cm
YLA3
eei. Selvagem Whisper
nf, 144cm
eee. Elfriida
nf, 145cm

Vinkun isä on kuvankaunis 147cm korkea kimo ratsuponi ori Unexpected SND, joka on pärjännyt kisakentillä näyttävästi. Luonteestaan se on jättäny jäljen Vinkulle vain hoitaessa, sillä pojun isä on tulinen kenttäratsu. Uuno on perinyt tulisuutensa mitä luultavimmin isän puolelta täysiverilinjalta. Uunon sijoituksia selatessa voi vain todeta, että toivon mukaan herra periyttää kisapäänsä myös jälkeläisilleen.
Uunon isä eli Vinkun isän isä on komea 160cm korkea kimo täysiverinen Game of Chance, jonka sukua ollaan kehuttu paljon ja ori itse on perinyt mainiosti sukunsa parhaat piirteet. Mallikelpoinen Kasper on luonteeltaan täysi kymppi ja se heijastuu myös sen kisatuloksiin, jotka ovat reilusti sijoittumisten puolella.
Between the Lines on Vinkun isän emä. 145cm korkea kimo ratsuponi tamma on kisamenestykseltään kehuttava ja ratsastettavuudeltaan täydellinen. Tamman liikkeitä on ylistetty kisakentillä ja sen luonne on mitä mainioin kenttäratsulle. Bellan isä Between 2 Worlds on ollut USA'an tunnetun kilparatsastajan Joe Bellin ratsuna.

Vinkun emä on sievä, mutta temperamenttinen Kelmin Runaway, 140cm korkea rautias ratsuponi tamma. Neiti on hieman tuitumman puoleinen, eikä mikään helpoin ratsu. Esteillä tamma kuitenkin päästää parhaat puolensa esiin, mutta vaatii silti tarkkuutta. Veenan kisamenestys ei ole ihan parhaimmasta päästä, mutta tasaisella vähintään top 7 -linjalla liikutaan. Tamman kehuttavin piirre onkin sen ulkonäkö.
Riverside Nonstop on jo edesmennyt, tummanruunikko 138cm korkea ratsuponiori. Ori oli luonteeltaan omapäinen ja huumorintajuinen. Omapäisyyden takia Noppa oli paljon vaativa ratsu, eikä ihan jokainen sen kanssa pärjännyt. Kisamenestystä voidaan kehua sillä yhtään yli 9. sijan sijoitusta ei listoilta löydy ja 1. sijoja löytyi jopa 6.
New forestinponi tamma Selvagem Rebento on 137cm korkea ja rautias pikku myy. Tamman kisasijoitukset ovat pysyneet enintään kymmenennessä sijassa ja startteja löytyy kiitettävästi. Luonteeltaan tamma on aika riesa, kuten lempinimikin kertoo, Riesa. Ratsuna Riesa toimii parhaiten tutun ratsastajan kanssa.

Jälkeläisets. 01.04.2010 o. Fame´s Renegade (e. Never Mind Pain)
s. 31.10.2010 o. Immortal 2782 (e. Exemize)
s. 14.04.2012 t. Fame's Dianora (e. Another Girl DON)
s. 12.10.2013 t. Pandoora Dom (e. Pandashaw LAC)

Päiväkirja & valmennuksetEstevalmennus, valmentajana Cindi
Kasaillessani muutamia ristikoita kentälle katselin samalla ratsukon lämmittelyä. Vinkku liikkui hyvin eteenpäin, keskittyen ratsastajaan. Aloitimme kolmella erikorkuisella ristikolla joita tultiin molemmista suunnista. Vinkku ylitti esteet hyvällä vaivattomalla tyylillä. Kyhäsin vielä kasaan korkean pystyn ja okserin. Kun ratsukko oli saatu lämmiteltyä, oli vuorossa okseri. Vinkku tuijotti estettä hetken, mutta ylitti sen kuitenkin. Välikäyntien aikana kasasin ristikoista kolmen pystyn sarjan, jolla harjoittelimme askelten sovittamista. Huolellisilla puolipidätteillä sait Vinkun mahduttamaan kolme ja kaksi askelta esteiden väliin, niin kuin halusin. Vielä muutaman kerran kaikki esteet läpi, ja sitten hikinen kaksikko sai siirtyä loppuverkkaan.

Estevalmennus, valmentajana Laura M.
Olin maneesissa kasailemassa muutaman esteen rataa kun saavuit Vinkun kanssa paikalle. Käskin sinut selkään ja verryttelemään ponia reippaasti molempiin suuntiin ja sen jälkeen hyppäämään pari kertaa verryttelyksi noin 60 senttistä pystyä. Radan esteet nostin noin 90 senttiin ja niihin kuului kaksi okseria sekä kaksi pystyä. Tarkoituksena oli ratsastaa tänään siistejä teitä mutta kuitenkin hieman tavallista ratatempoa nopeammin. Vinkku vaikutti hyvinkin yhteistyöhaluiselta ja poni kulki kauniisti allasi. Verryttelyhypyt sujui hyvin, kerran mainitsin käsiesi asennosta ja korjasit sen hienosti jo seuraavalla hypyllä. Parin hypyn jälkeen käskin ottaa hetkeksi käyntiin ja selitin sinulle päivän radan, lähestyminen linjalle okseri - pysty ja väliin kuusi laukkaa, linjan jälkeen lävistäjällä okseri ja okserin jälkeen toisella lävistäjällä oleva pysy. Helppo homma kun käskin ensiksi tulla normaalilla ratatemmolla. Vinkku koitti aluksi hieman spurttailla mutta pidit ponin hienosti kurissa ja tulitte linjalle. Väliin tuli justiinsa kuusi laukkaa kuten pitikin. Lävistäjät sujui hyvin. Nostin esteet 110 senttisiksi ja käskin tulla nyt hieman vauhdikkaammin mutta hallitusti. Kahden onnistuneen kierroksen jälkeen nostin esteet 130 senttiin ja tulitte sen kerran ennen loppu verryttelyitä. Hyvä valmennus ja ponisi liikkui hyvin!

Estevalmennus, valmentajana Laura M.
Olit maneesissa verryttelemässä Vinkkua kun itse saavuin paikalle. Ori näytti olevan energinen ja saitkin tehdä paljon pieniä pidätteitä että hallinta säilyi. Saitte verryttelyksi hypätä noin 60 senttistä pystyä jossa oli ponnistuspuomi apuna. Vinkku tuntui nauravan esteen koolle ja tämä leiskauttikin komeilla loikilla yli. Kunhan olitte tulleet esteen molemmista suunnista muutaman kerran, nostelin puomit paikoilleen viiteen esteeseen joita saitte tulla pienenä ratana. Tarkoituksena oli ratsastaa ikäänkuin uusintaa eli tiukkoja teitä ja aikaa. En uskonut homman olevan Vinkulle ongelma kunhan vain ratsastaja pysyy menossa mukana! Radalta löytyi 90 senttinen okseri, 80 senttinen muuri, metrin sarja ja 80 senttinen trippeli. Olin saanut käsityksen että Vinkku tykkää kunnon esteistä joten siinäpäs niitä oli. Ensimmäinen kierros meni sarjalle asti ihan kivasti, siinä Vinkku tuli niin isolla loikalla sisään että väli jäi turhan lyhyeksi. Rytmi riikkoontui ja viimeinen trippeli meni aivan kasaan. Nostelin puomit paikoilleen ja kehotin tulemaan uudelleen, tekemään muutaman pidätteen ennen sarjan A estettä ja muutenkin pitämään vauhdin säädyllisyyden rajoissa. Toisella kierroksella olin tyytyväinen okseriin ja muuriin mutta saitte tulla sarjan ja trippelin vielä kerran. Kunhan saitte yhden onnistuneen suorituksen alle, nostin muurin metriin ja okserin 110 senttiseksi, loppuun saitte pari kertaa tulla kyseiset esteet kaarevalla linjalla. Näissä ei ollut mitään ongelmia joten annoin muutaman hypyn jälkeen luvan loppuverryttelyihin.

Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia ERJ yht. 69kpl, voitot boldattu.
20.11.2010 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/60
17.11.2010 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/50
18.11.2010 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/50
19.11.2010 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/50
02.03.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/60
21.09.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/50
19.10.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 8/94
09.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
11.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/40
05.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/32
19.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/60
15.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
15.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/40
16.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/40
14.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/30
19.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/50
27.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/40
30.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/40
02.01.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
18.01.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/100
21.01.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/100
01.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/50
02.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/50
03.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/50
25.01.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/40
29.01.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/24
03.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/50
06.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/50
26.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/50
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/50
09.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/50
11.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/50
05.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/60
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/40
12.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/31
14.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/31
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 8/70
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/40
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/50
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/50
27.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/80
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/53
09.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/54
23.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/70
09.04.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
10.04.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
07.05.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/40
13.04.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
06.04.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/50
23.04.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
25.04.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/40
02.05.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/40
04.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/50
05.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/50
06.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
07.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
03.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/50
06.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
07.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/50
05.05.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
15.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/40
12.06.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/30
13.06.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
06.06.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
06.06.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/40
12.5.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/52
12.5.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/47
25.05.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
31.10.2012 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 9/218

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!