Täältä löytyvät myynnissä olevien vanhempien kasvattien tiedotFame's Minnie

Rotu: ratsuponi
Sukupuoli: tamma
Syntymäaika: 02.11.2013
Painotus: esteratsastus
Rekisterinumero: -
Sukupolvia: 3
Isä: Breven Nutcracker Flint
Emä: Never Mind Pain
Muut tiedot (kisat yms.): -

Fame's Madonna

Rotu: ratsuponi 62,5%
Sukupuoli: tamma
Syntymäaika: 04.02.2012
Painotus: kouluratsastus
Rekisterinumero: VH12-029-0097
Sukupolvia: 2
Isä: Snusmumriken
Emä: Déja Vu Dainty
Muut tiedot (kisat yms.):
Madonna on kauniin värinen ratsuponi, joka on säpäkkä ja vauhdikas menevään makuun. Tamma on tunnettu äkkipikaisuudestaan, sillä se loukkaantuu erittäin helposti, onhan poni hieman neitimäinen. Myös räiskyvä itsepäisyys tulee huomatuksi Madonnasta hoitessa. Karsinassa Madonna on kaikkien hoidettavissa, koska omaa loputtoman ystävällisen luonteen. Hoitamisen tulee kuitenkin olla tarkkaa, nimittäin Madonna vetää helposti herneen nenäänsä ja loukkaantuu. Silloin ei ole kivaa kenelläkään, sillä aikaisempi ystävällisyys muuttuu nopeasti "en-varmasti-tee-mitään -tuulelle". Kuitenkin pienellä hellyydellä saa taas tamman ihanemman puolen esille. Varusteet Madonna antaa pukea suhteellisen helposti, tosin siinäkin on muutamia tarkkuusjuttuja. Satulanlaitossa pitää huolehtia, ettei yksikään karva ole väärään suuntaan, sillä muuten ratsastuksesta ei välttämättä tule mitään. Satulavyötä ei saa kiristää liian tiukasti liian nopeasti, sillä muuten tamma saa syyn loukkaantumiseen. Suitsien laitossa ei ole sitten muuta tarkkuutta vaativaa työtä, kuin että pitää muistaa katsoa ja laittaa otsahiukset hyvin. Jos ne taasen eivät ole suorassa tulee se perus kohtaus, eihän meidän Madonnamme nyt voi tehdä mitään jos on otsahiukset nurinkurin. Taluttaessa tamma on erittäin kiltti eikä keksi mitään koiruuksia. Ratsastaesa Madonna tarvitsee rohkean ja tomeran ratsastajan, sillä tammalta löytyy rajattomasti menohaluja ja eteenpäinpyrkimystä. Kimon värinen ratsuponi on kuitenkin herkkä pohkeille ja istunnallekkin, kunhan kyseessä on eteenpäin antavat avut. Luulisi tämän niin herkän tamman olevan myös herkälle metallille, joka suussa on. Mutta tamma ei vastaa odotuksia tässä asiassa, sillä vaikka olympiakuolaimista huolimatta neiti ei hidasta vauhtia kovin helposti. Siksipä tamman kanssa tulisi harjoittaa paljon siirtymisiä ja tempon vaihteluita, jos vaikka Madonna vielä oppisi iän karttuessa menemään rauhallisesti tutun ratsastajan ja toki myös tuntemattomien kanssa. Kunhan ,Madonnan saa keskittymään kouluratsastukseen, kulkee se kaula kaarella ja suurinpiirtein sopivaa vauhtia. Ratsastajalta tarvitaan siis paljon kärsivällisyyttä tamman kanssa, vaikka Madonnahan taittaa kouluratsastuksen leikiten. Esteillä Madonna lähes väistämättä innostuu, jolloin vauhti on on kova ja keskittyminen tulee tarpeeseen, sillä jos se herpaantuu menee Madonna kuin salamana esteen ohitse! Madonnalla on myös erikoinen hyppy tyyli joten hyppyyn on vaikea mennä mukaan. Kuitenkin kun tarpeeksi kouluponilla hyppii niin kyllä siihen tottuu.

11.06.12 Kouluvalmennus, valmentajana Tezzy Ratsukko oli lämmittelemässä kentällä saapuessani. Seurailin sivusta kun lämmittelit kouluponia, joka näytti varsin kiihtyneeltä ja menohaluiselta. Sait sen kuitenkin asettumaan allesi hyvin ja pidätteet osuivat oikeisiin kohtiin, jolloin tamma alkoi pidentää askeltaan ja rauhoittumaan työntekoon. Aloitimme harjoitukset siirtymisillä ja väistöillä: - Tulet pitkänsivun kootussa ravissa ja teet puoleen väliin nätin ympyrän hyvillä taivutuksilla. Jatkat ympyrän jälkeen yhä ravissa sivun loppuun asti ja otat kulmassa käyntiin. Käännät C-kirjaimen kohdalta keskihalkaisijalle ja nostat ravin, ratsastat pätkän suoraa ja teet hallitun pohkeenväistön oikealle. Ravi säilyy yhä väistöjen jälkeen ja ratsastat seuraavan lyhyensivun käynnissä, jonka jälkeen suoritat tehtävän uudelleen. Aloititte tehtävän hiukan rauhattomasti, mutta Madonna alkoi pikkuhiljaa toimia oikein mallikkaasti ja suoritus parani kertaheitolla. Harjoitus tehtiin molempiin suuntiin ja käskin teidän ottaa vielä muutamia hallittuja laukannostoja ympyrällä molempiin suuntiin. - Rauhoita istunta ja rentouta alapohje, niin se kulkee pehmeämmin alla. Takapää ei nyt toimi kunnolla! - Noin, se näyttää nyt jo paremmalta, mutta myötää enemmän lantiolla ja laita takapäähän vipinää. Tempo säilyy silti samana. Laukan kuuluu olla tahdikas ja vaivattoman näköinen! Korjasit hevosta hyvin ja pienillä avuilla. Laukka rupesi pyörimään oikein hyvin ja työstimme sen vielä toiseen suuntaan. Saitte siirtyä käyntiin. - Ratsasta vapaasti muutama takaosakäännös, 180 astetta! Huolelliset valmistelut. - Voit pyytää siltä enemmän pysähdystä käännöksessä Ida, sen ei tarvitse liikkua noin paljon eteen! - Parempi! Kävelitte vielä loppukäynnit. - Se meni ihan hyvin. Muista pitää istunta pehmeänä ja tempo tasaisena, niin suoritus paranee heti. Laukkaa voisi vielä hiukan työstää vasempaan kierrokseen, mutta se on silti varsin mallikas jo nyt. Taitava kouluponihan tuo on.

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus, KRJ sijoituksia: 8Esteratsastus, ERJ sijoituksia: 6
25.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 5/40
22.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 6/40
21.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 3/40
25.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 5/40
14.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 4/60
03.04.12 - KRJ VaB - Kutsu - 9/90
18.12.12 - KRJ VaB - Kutsu - 4/40
19.04.12 - KRJ VaB - Kutsu - 4/40
19.12.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 3/40
14.12.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 1/50
04.05.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 4/40
03.05.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 5/40
04.05.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 4/40
30.04.12 - ERJ 90cm - Kutsu - 4/40
Kenttäratsastus, KERJ sijoituksia: 2
12.12.2013 KERJ / Harrasteluokka - 2/23 - Kilpailukeskus Ginger
16.12.2013 KERJ / Harrasteluokka - 2/14 - SatulinnaFame's Mckenzie

Rotu: new forest
Sukupuoli: Tamma
Syntymäaika: 16.11.2013
Painotus: esteratsastus
Rekisterinumero:
Sukupolvia: 3
Isä: Space Phantom SLC
Emä: Fame's Melissa
Muut tiedot (kisat yms.):

Fame's Fenella

Rotu: ratsuponi
Sukupuoli: tamma
Syntymäaika: 08.07.2014
Painotus: esteratsastus
Rekisterinumero:
Sukupolvia: 2
Isä: Fifth Bird Goes Tweet
Emä: Fame's Vionna
Muut tiedot (kisat yms.):

Fame's Baxter

Rotu: ratsuponi
Sukupuoli: ori
Syntymäaika: 10.07.2014
Painotus: kouluratsastus
Rekisterinumero:
Sukupolvia: 3
Isä: Smurffing Breezy
Emä: Väinölän Sonya
Muut tiedot (kisat yms.):

Fame's ****

Rotu: new forest
Sukupuoli: o./t.
Syntymäaika: 20.08.2014
Painotus: esteratsastus
Rekisterinumero: 3
Sukupolvia:
Isä: Nerian Raymond
Emä: Fame's Melissa
Muut tiedot (kisat yms.):

Fame's Happydaze

Rotu: ratsuponi 59,25%
Sukupuoli: ori
Syntymäaika: 07.11.2013
Painotus: esteratsastus
Rekisterinumero: VH15-029-0318
Sukupolvia: 2
Isä: Happyboa Champ
Emä: Fame's Vionna
Muut tiedot (kisat yms.):

Ratsuponeihin olen aina suhtautunut jokseenkin nuivasti. Liekö se johtunut siitä, että jalostusohjeet ovat jokseenkin tiukkoja eikä vapautta erityisemmin ole? Niin tai näin, omistin joskus ratsuponitamman mutta palautin sen hetken päästä. Silloin pidin Madagaskarilla olevaa Wincaretta, joten luultavasti se sapetti, että minun piti väkisin keksiä näille roduille toinen kotimaa. Päätin kuitenkin kokeilla yritystä uudelleen Moon Sugarissa - päädyin nappaamaan Fridalta kaksi ratsuponia. Toinen näistä oli Fame's Happydaze, vuoden 2013 kasvatti hienolla kaksipolvisella sukutaululla.
Olen huono keksimään lempinimiä, en edes muista millaisia hirvityksiä olen vuosien aikana saanut aikaan. Kenties Natsi on yksi huonoimmista keksinnöistäni? Kärkisijoista päätyi kuitenkin taistelemaan Fame's Happydaze aka Laama. Tämä lempinimi on vielä siitä huono, että ori ei ole todellakaan nimensä veroinen. Laama on luonteeltaan lähinnä yli-innokas karvakasa, jota saa olla pidättelemässä niin ketjunaruin kuin raippojen kera. Ei ori ole mikään ilkimys, mutta se on toisinaan vähän huolimaton. Hoitotoimenpiteissäkin pitää katsoa, ettei jää vahingossa Laaman jalkoihin.
Mitä voi odottaa yli-innokkaalta orilta, joka kaiken lisäksi vielä harva se kerta unohtaa ratsastajansa kokonaan? Vastaus on yllättävä, sillä ei Laama ole meille tullut pihankoristeeksi. Orilla on todella hyvä hyppykapasiteetti ja työmoraali, vaikka se saattaakin heittää pukkia joka väliin. Joskus uusintaradoilla ongelmana saattaakin olla se, että Laama innostuu liikaa ja pakka meinaa kadota käsiin; ori ei ole mikään automaatti missään nimessä. Koulukentällä Laama on erityisen hankala, sillä tylsistyessään se keksii kaikkea erityisen kivaa oheistoimintaa ratsastajansa iloksi ja valmentajansa kauhuksi.

Fame's Inferno

Rotu: ratsuponi 4375%
Sukupuoli: ori
Syntymäaika: 11.11.2013
Painotus: esteratsastus
Rekisterinumero: VH15-029-0319
Sukupolvia: 1
Isä: Ponnydalens Bo
Emä: Sizzly Illinois
Muut tiedot (kisat yms.):

Ratsuponeihin olen aina suhtautunut jokseenkin nuivasti. Liekö se johtunut siitä, että jalostusohjeet ovat jokseenkin tiukkoja eikä vapautta erityisemmin ole? Niin tai näin, omistin joskus ratsuponitamman mutta palautin sen hetken päästä. Silloin pidin Madagaskarilla olevaa Wincaretta, joten luultavasti se sapetti, että minun piti väkisin keksiä näille roduille toinen kotimaa. Päätin kuitenkin kokeilla yritystä uudelleen Moon Sugarissa - päädyin nappaamaan Fridalta kaksi ratsuponia. Toinen näistä oli Fame's Inferno, hieno lyhytsukuinen esteponi joka päätyi yhdeksi keräilyaartekseni.
Fame's Inferno on selkeästi perinyt luonteensa vanhemmiltaan - se osaa niin availla ovia kuin murtautua rehuvarastoon, mutta ori on silti helposti hermostuva eikä sitä turhaan höyrypääksi kutsuta. Melkoinen yhtälö! Hoitopaikallakin Inferno keksii ihmisten vedättämäksi ties minkälaisia kujeita, mutta kaikista ärsyttävintä on sen paikallaan tepastelu ja epämääräinen hirnunta muille lajitovereille. Orin kanssa saa olla jatkuvasti silmät selässä, Inferno kun on melko arvaamaton oudon luonteensa vuoksi. Etenkin kengityksessä huulipuristin ja kova kuri on ehdottomasti tarpeen.
Inferno on satulan alla melko menohaluinen ja estehullu. Ori kulkee alkutunnista kuolainta narskuttaen ja niskojaan nakellen, jos sen päästä tekemään pahuuksia tottelemattomuuden muodossa. Joskus Infernolla on tapana ryntäillä esteille jo ravissa, en edes tiedä mitä tämän pauka-aivon päässä välillä pyörii. Pahin mitä voi tehdä on se, että itse jää hyssyttelemään selkään tai on täysin passiivinen. Ei ohjista repimään tarvitse ruveta, mutta Inferno vaatii silti jämäkkyyttä. Toimiessaan ori on erityisen hyvä esteponi, jolla riittää kapasiteettia - koulupuolella Inferno ei ole yhtä osaava.

Rotu:
Sukupuoli:
Syntymäaika:
Painotus: ratsastus
Rekisterinumero:
Sukupolvia:
Isä:
Emä:
Muut tiedot (kisat yms.):

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!