KUOLLUT 03.08.2015

Perustiedot


Hippios

Nimi: Ravinebay Pirate Syntynyt: 20.01.2011 (21v.)
Rotu & skp: New Forest, ori Säkä: 141cm
Rekisterinumero: VH11-027-0090 Väri: Punaruunikko
Kasvattaja: Marie Sharpcove, matzQ Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Kouluratsastus Koulutustaso: KoVaB, Re80cm

Palkittu tammikuun KRJ tilaisuudessa KRJ-II palkinnolla pistein 22(8+7+7)-42-13-10-6=93p.
Palkittu lokakuun NFL tilaisuudessa NFL-I palkinnolla pistein 12 + 40 + 17 + 30 + 23 (19 + 4) + 10 = 132p.
Palkittu huhtikuun YLA tilaisuudessa YLA2-palkinnolla pistein 25(14+11)-25(13+12)-17-15-4=86p.

Ikääntyminen

Täytti 3v. 01.04.2011

20.01.2011 --> 0 vuotta
01.05.2011 --> 4 vuotta
01.09.2011 --> 5 vuotta
01.01.2012 --> 6 vuotta
01.05.2014 --> 13 vuotta
01.09.2014 --> 14 vuotta
01.01.2015 --> 15 vuotta
01.05.2015 --> 16 vuotta

Luonne

Ravinebay Pirate eli Late on itsepäinen poniori, mutta kärsivällisen ja hermoja jyystävän tappelun jälkeen, se on varmasti oikein mukava. Ehkä viisaimmat tajusivat viimeisissä sanoissa pienen sarkasmin; Late on siis kaikkea muuta kuin mukava. Se haluaisi tehdä asiat juuri niinkuin se itse haluaisi, ihmisellä ei ole sijaa sen ajatusmaailmassa, se on vain "minäminäminä, minä teen!". Tai yleensä se ei kuitenkaan tee mitään. Kuitenkin jos olet oikein kärsivällinen ja todella päättäväinen, voit saada Latesta esiin myös parempia puolia. Se on varma hyppääjä, ja taitaa kouluratsastus kiemurat leikiten. Hoitaessa parempia puolia ei oikein löydy, mutta ei Late silti täysi sekopää ole. Se antaa kyllä tehdä ne hoitotoimenpiteet, kunhan vain olet tarpeeksi päättäväinen, muista myös varata paljon aikaa ja hermoja.

Hoitaessa Late on siis aivan mahdoton, se ei haluaisi seisoa hetkeäkään paikalla, se ei myöskään halua että sen päähän, jalkoihin tai mahan alle kosketaan, kavioista puhumattakaan. Kun saavut karsinaan, ensimmäiseksi se kääntää takapuolensa sinua kohti, ja korvat menevät luimuun. Seuraavaksi se alkaa pyörimään ympäriinsä, kun yrität laittaa riimua. Usein se myös irvistelee ilkeän näköisesti, mutta lopettaa kunhan et välitä siitä. Saatat myös muutaman pyörimisen jälkeen saada riimun päähän, ja Laten sidottua kaltereihin kiinni, tai sitten käytävälle/pesupaikalle. Siinä Late väistelee puolelta toiselle, ja yrittää tehdä ihmisen olon mahdollisimman hankalaksi. Harjatessa se vuoroin luimistelee ja potkii, toki jos ihminen vain tarpeeksi komentaa, Late saattaa ruveta käyttäytymäänkin. Kuitenkin, suurimman osan ajasta se pistää vastaan harjausta. Varsinkin kavioiden putsaus on erittäin hankala operaatio. Vaikka kuinka yrittäisit, kavio pysyy maassa, ja Late katsoo vieressä iloisena. Sitten kun olet aivan väsynyt yrittämisestä ja olet jo luovuttamassa, silloin ori nostaa innokkaasti jalkansa puhdistukseen. Eli ei kavioiden putsaus mikään mahdoton ole. Varusteet menevät saman kaavan mukaan, Late pistää vastaan mahdollisimman paljon.

Ratsastaessa Late on paljon mukavampi kuin hoitaessa, siitä löytyy paljon hyviä puolia. Kunhan vain jaksaa houkutella ne esiin, eli täytyy alusta lähtien olla päättäväinen. Se saattaa alkuun testata ratsastajan tasapainoa, ja heittää muutaman pienen pukin, varsinkin uusien ratsastajien kanssa. Älä hätäänny, vaikka niitä pukkeja tulisi useampiakin, ja ehkä vähän isompia. Se on aivan normaalia, ja Late lopettaa kyllä nopeasti -jos siis pysyt selässä siihen asti. Kun alku riehumiset on hoidettu, ja aloitatte kunnon työskentelyn Latesta kuoriutuu pikkuhiljaa taitava, ja nöyrä ori. Se taitaa koulukiemurat, kunhan siltä vain osaa vaatia oikeilla avuilla, sillä jos se on vähänkään epävarma mitä pitäisi tehdä, se ei tee yhtään mitään. Kun orin näkee kunnon töissä, sitä ei uskoisi samaksi pukittelevaksi oriksi, kuin alussa. Esteillä Late kuumuu herkästi, mutta se on silti koko ajan hallittavissa. Vauhti vain tuntuu lisääntyvän paljon herkemmin, ja jarrutkin saattavat olla hukassa. Kääntymään orin saa kuitenkin melkein mistä vaan, ja se hyppää huonoistakin paikoista. Late ei myöskään kyttää mitään, vaan kaikki erikoisesteetkin menevät kuin vettä vaan. Ori on kuitenkin hieman huolimaton jaloistaan, ja siksi on parempi kouluratsastuksessa. Hieman aremmalle hyppääjälle Late on kuitenkin hyvä ratsu. Maastosa Late haluaisi mennä vain lujaa, ja se voi olla hieman hankala hallita. Late ei kuitenkaan pelkää mitään, ja on siksi hyvä maastokaveri.

Sukutaulu


i. Innocent Prisoner
nf, 143cm, koVaB, re90cm
ii. Misty Cottage Soldier iii. Misty Cottage Commander
iie. Breaking Solitude
ie. Weedhurst Lassie iei. Damage Minimum
iee. Weedhurst Chelsey
e. Cherry Blossom
nf, 138cm, koHeA, re80cm
ei. F.G. Jupiter Rings eii. Split's Neptune
eie. F.G. Fake Diamond Ring
ee. 59th Street's Plum Blossom eei. Maybe Mistaken
eee. Soul of Streer Dance

i. Inconnect Prisoner on tummanpunarautias komea ori, joka on oikea ruusukehai kouluradoilla ja menestynyt kohtalaisesti esteillä. Ori kilpailee 90cm esteluokissa satunnaisesti ja Vaativan B'n koululuokissa aktiivisesti, aina kansallisella tasolla asti. Ori on luonteeltaan temperamenttinen ja tulinen, eikä sovellu kokemattomille. Ratsastajansa kanssa he ovat kuitenkin löytäneet yhteisen sävelen ja menestyneet yhdessä. Ori periyttää jälkeläisilleen punapigmentin lisäksi raamikasta ulkomuotoa ja pippurista luonnetta.
ii. Misty Cottage Soldier, komea tummanrautias suurin merkein. Tuo täydellisen rakenteen omaava tähtipiirtopäinen ori menestyi mukavasti vaativissa koululuokissa ja hyppäsi 70cm radoilla. Täydellistä ratsua herrasta ei kuitenkaan saatu, sillä ne suurimmat ja merkitykseimmät meriitit jäivät uupumaan. Luonteeltaan MCS oli mukava, reipas ja iloinen ratsu. Ori periyttää varsoilleen reipasta ja rehellistä luonnettaan, sekä loistavaa rakennetta. MSC on suosittu ja nykyään hyvin harvinainen nimi ponien suvuissa.
ie. Weedhurst Lassie on kaunis punarautias tamma. Hyvärakenteinen, mutta ei niinkään hienoliikkeinen. Kilpauraa ei Lassie ehtinyt hirveästi kokea, koska se toimi lähinnä alkeisratsuna ja opetusmestarina ratsastuskouluilla. Kapasiteettia tammalla olisi voinut olla enemmänkin, mutta 60cm esteradat ja helpon b'n koulukiemurat jäivät suurimmiksi saavutuksiksi. Luonteeltaan tamma oli mukava ja rauhallinen, juuri sopiva pienten ratsastajien pariin. Varsoja Lassielle kertyi vain muutama ja tamma onkin hyvin harvinainen nimi suvuissa. Periyttää jälkeläisilleen hyvää rakennettaan.

e. Cherry Blossom, 138 senttinen rautias tamma. Cherryllä on niitetty hieman menestystä esteradoilla, suurimmaksi osaksi 80cm luokissa. Tamma on kiertänyt jonkin verran myös kouluradoilla, helpon a'n luokissa. Cherry on luonteeltaan mukava ja miellyttämisenhaluinen, mutta tarpeen vaatiessa temperamenttinen ja itsepäinen. Varsolla tällä tammalla on tällä hetkellä vain yksi, mutta enemmänkin saattaa löytyä tulevaisuudessa. Cherry on vastikään muuttanut Suomeen ja toimii täällä vielä alkeistunneilla ennen kuin siirtyy kokonaan siitoskäyttöön.
ei. F.G. Jupiter Rings oli 140cm korkeutta ja hienon rautiaan värin saanut ori. Tämä herra ei nähnyt kilpakenttiä kertaakaan elämänsä aikana, vaan toimi opetusmestarina eri ratsastuskouluissa sekä veti kärryjä mahlanjuoksutusaikana. Jupiter osasi kuitenkin paljon ja opetti hyvin aloittelevatkin harrastajat ratsastuksen saloihin. Luonteeltaan ori oli pomminvarma ja miellyttämisenhaluinen. Varsoja tämä herra sai vain muutamia ja jokainen niistä on menestynyt kiitettävästi joko kilparadoilla tai kotikentillä. Ori periyttää jälkeläisilleen miellyttämisenhaluista luonnettaan.
ee. 59th Street’s Plum Blossom oli pieni ja pippurinen, vain 136cm korkeutta saanut tamma. Tummanrautias ilman päämerkkejä ja korkein sukin. Tamma kierteli kilpakentillä todella menestyksekkäästi kouluratsastuksessa, aina vaativan b'n radoilla asti. Esteitä tämä tamma hyppäsi vain 60cm jalkaongelmien vuoksi ja jäi kouluradoiltakin eläkkeelle suhteellisen aikaisin. Siitostammana Plum pärjäsi myös hyvin, kuusi hienoa kilparatsua maailmaan saattaneena saattoi olla ylpeä. Periyttää jälkeläisilleen ilmavia liikkeitään sekä hyvää rakennettaan.
C: Frida, pidennys Sabina

Jälkeläiset


s. 20.12.2011 t. Fame's Chelsey (e.Gloria's Savannah)
s. 16.02.2012 o. Fame's Social Graces (e. Piper's Georgie)
s. 03.01.2013 t. Soraya RAC (e. Justified Brutality)
s. 18.02.2013 t. Riihen Little Mermaid (e. Annabella)
s. 08.02.2013 o. GL Crosby (e. Castanja)
s. 06.06.2013 t. Fame's Fiona (e. Gloria's Savannah )
s. 19.01.2014 o. Fifths Lions in London (e. Moulin Lily Lou)
s. 20.01.2014 o. Painswick Penley (e. Coleyard's Fiona)
s. 15.05.2014 o. Sahne Gladstone (e. Gabriella)
s. 03.12.2014 o. Funfair's Phoenix (e. Northcrest Olympia)
s. 28.02.2015 t. Fame's Nubia (e. Follywall Nefisa)
s. . (e. )

Päiväkirja & valmennukset


Kouluvalmennus, valmentajana Anniina
Latesta huomasi heti, että se ei ole kovinkaan helppo hevonen. Ori viuhtoi hännällään, ja sillä oli todellakin pilke silmäkulmassa, taluttaessasi sitä maneesiin. Aloitimme valmennuksen normaalisti alkulämmittelyllä kevyessä ravissa. Verryttely sujuikin oikein hyvin siihen nähden, että Late oli vaikuttanut hieman huonotuuliselta alkutunnista. Kun ori näytti suht kuuliaiselta ja liikkui rennosti, aloitimme varsinaiset harjoitukset. Käskin sinua tekemään avotaivutusta toiselle pitkälle sivulle, ja toiselle sivulle puolestaan sulkutaivutusta. Late meinasi tunkea kapulat rattaisiin kun aloit vaatimaan siltä enemmän. Kehotin sinua kuitenkin menemään mukavuustason yläpuolelle, jotta orin lavat aukeaisivat ja jotta se käyttäisi takaosaansa tehokkaasti. Pian rentouduitkin Laten selässä ja osasit pyytää sitä työskentelemään sopivalla paineella. Late näytti jopa nauttivan harjoituksesta, sillä olit saanut sen aisoihin ja keskittymään asiaan.
Välikäyntien jälkeen harjoittelimme vielä laukassa. Pyysin sinua ratsastamaan kuitenkin ensin harjoitusravia pienellä ympyrällä niin että saisit Laten kääntymään etuosa edellä. Alku sujui oikein mallikaasti, kunnes ori tylsistyi ja alkoi tarjota pohkeenväistöä ja laukka-askeleita. Kehotin sinua rentoutumaan ja miettimään miten käytät pohjeapuja. Pian Late oli jälleen hallinnassa ja pääsitte etenemään ympyrältä laukkaan. Harjoittelimme pääasiassa laukasta pysähdyksiä ja peruutuksia. Käskin sinua pyrkimään siihen, että saat laukan nostettua suoraan peruutuksen jälkeen. Alkutunnin taivutukset olivat selvästi tehneet hyvää Latelle ja se nosti laukan usein hyvin koottuna ja ryhdissä. Loppuverryttelun jälkeen kehotin sinua taluttelemaan oria maasta käsin kymmenisen minuuttia, sillä se vaikutti kovin hikiseltä.

Kouluvalmennus, valmentajana Cynoria
Late vaikutti heti alkuun siltä, että se keskittyisi mieluummin riekkumiseen kuin koulukiemuroiden vääntämiseen. Jo ratsastajan noustessa selkään se peruutti melkein maneesin seinään kiinni ja käännähti sitten takajaloilleen nousten toiseen suuntaan. Alkukäyntien aikana se jo koetteli ratsastajaansa kiemurtelemalla ja tarjoilemalla peruutuksia. Käskin ratsastamaan ponia napakasti eteen, mutta siitä Late ei oikein tykännyt, vaan heitti pukin. Ravissa se sen sijaan kuumui liikaakin, ja yritti viedä ratsastajaansa pitkin maneesia. Huomasin, että Late meni silloin ihan nätisti, jos siltä ei vaatinut mitään. Mutta heti kun ratsastaja pyysi siltä jotain, se protestoi vastaan lähtemällä alta tai heittämällä takapäätään. Niinpä pyysin ratsastajaa vastoin yleistä käytäntöäni tekemään alkuverkat niin, että poni sai kulkea ihan vapaasti ja mennä eteenpäin ilman, että siltä vaadittiin mitään ihmeellistä. Pyysin ratsastajaa jopa antamaan orin mennä mieluummin vähän turhankin reippaasti eteenpäin, kuitenkin niin, että se vauhti tuli nimenomaan ratsastajan pyynnöstä. Muutaman kierroksen ravailtuaan ja laukkailtuaan Late alkoi osoittaa rauhoittumisen merkkejä. Niinpä käskin ratsastajaa tekemään kiemurauria ja samalla alkaa hienovaraisesti vaatia ponilta vähän lyhyempää muotoa. Pian Late hakeutuikin luonnostaan parempaan muotoon, eikä enää mennyt niin pitkänä. Ratsukko otti muutamia väistöjä ravissa, jonka jälkeen ponille annettiin hetkeksi pitkä ohja. Välikäyntien jälkeen alettiin treenata laukan kokoamista. Nyt Late olikin selkeästi paremmin kuulolla, ja laukkaa oli helpompi lyhentää. Loppujen lopuksi poni kulki oikein nättiä ja hallittua koottua laukkaa, vaikka alkuun näyttikin aika toivottomalta.. Annoinkin Fridalle ohjeen, että seuraavalla kerralla Latea on ehdottomasti juoksutettava liinassa vähintään 20 min. ennen vaativampaa treeniä, jotta se saisi päästellä ylimääräiset höyryt ulos.

Kouluvalmennus, valmentajana kitatin
Late hirnui kuin viimeistä päivää maneesissa kävellessään. Ori yritti selvästi saada aikaan unohtumattoman shown. Alkuun se pukitteli jopa käynnissä, pyöri ja hyöri sekä muuten vain hangoitteli vastaan välittämättä yhtään selässä istuvasta ratsastajasta. Alkuverryttelyt sujuivatkin lähinnä jatkuvilla tehtävillä, siirtymisillä ja väistöillä. Lopulta ori kuunteli kuskiaan, joten pääsimme laukkatyöhön hyvillä mielin. Laukkatyöhön sisällytin paljon vaihtoja ja suunnanmuutoksia. Alkutyöskentelyn jälkeen teimme ravissa avotaivutusta. Late meinasi vähän karata kuskiltaan pitkäksi ja veltoksi, mutta tämä korjattiin heti muutamalla napakalla puolipidätteellä ja ratsastajan istunnan korjauksella. Käynnissä Late teki myös hienoja etu-ja takaosankäännöksiä, wau! Ja lopulta näin vielä saumatonta yhteistyötä lyhyellä radanpätkällä, johon sisältyi vastalaukkaa, väistöjä, sulkutaivutusta ja siirtymisiä. Upeaa työtä! Loppuverkat ratsukko teki itse valmennuksen jälkeen.

Kouluvalmennus, valmentajana Audrey
"Huhhuijaa", ajattelin kun pyyhälsit orisi kanssa maneesiin - teillä näytti riittävän vauhtia vaikka muille jakaa! Alkuverryttelyssä Late pyrki hieman vahvaksi edestä ja yritti saada sinua päätään ravistelemalla irti satulasta, mutta topakalla ratsastuksessa ori rauhoittui ja keskittyi tehtäviin. Pohkeenväistöihin jäi vielä parantamisen varaa, mutta ratsastit hyvin ja taitavasti, vaikka Late esittikin vastalauseita. Keskiraviharjoitukset olivat selvästi ratsusi suosikkeja - sen hyvät liikkeet pääsivät oikeuksiinsa askeleenpidennyksen aikana. Kaiken kaikkiaan valmennus sujui oikein mallikkaasti ja saat olla ylpeä lupaavasta oristasi!

Kouluvalmennus, valmentajana Viljan valmennuskeskus
Laten kanssa tulitte maneesiin hieman myöhässä, oli kuulemma ollut ongelmia lastaamisen kanssa ja sitäkautta todella hankala aamu muutenkin. Mutta ei se mitään. Autoin sinut selkään ja kiristettyäsi vyön käskin teidän aloittaa käynnissä uraa pitkin. Late olikin minulle uusi tuttavuus ja ainakin tänään melko säpäkällä tuulella. Ulkona hirveä tuuli joka kolisutteli maneesinkin reunoja, varmasti osittain siitä johtuen Laten kävely oli melkoista pälyilyä ja steppaamista. Istu vaan itse rauhallisesti ja ratsasta eteenpäin. Muutaman käyntikierroksen jälkeen käskin sinun kerätä ohjia, tällä kertaa aloittaisimme työskentelyn käynnissä. Sulkutaivutuksia uraa pitkin molempiin suuntiin, ensin käynnissä. Aikamoista hermoilua Latelta, ei meinannut tehtävästä tulla mitään. Tee lyhyille sivuille paljon voltteja ja rauhoittele, oma istunta syvään satulaan. Ja nosta katse ylös, ei se ori alta katoa vaikka vauhdikas onkin. Hetken päästä siirtyminen raviin ja samat sulkutaivutukset ravissa. Edelleen hätäistä, mutta hyvin aina korjaat. Sinnikkäästi vaan, kyllä sieltä hyviä pätkiä tulee. Äläkä edes vaadi kohtuuttoman pitkiä taivutuksia, pieni hyvä pätkä riittää. Taivutusten jälkeen jatkoimme edelleen ravissa. Viisikaarista kiemurauraa vasta-asetuksilla, joka sujui hyvin. Asetusten suhteen ei ongelmaa ja kaarevilla urilla, joilla joudut koko ajan pitämään täyden kontrollin, ei vauhtikaan kasvanut liikaa. Hyvä! Seuraavaksi aloitimme laukkatyöskentelyn. Ensin harjoituslaukkaa ympyrällä. Ensimmäinen nosto todella holtiton, pukkisarjan kautta kamala kiihdytys, joten uusiksi vaan. Melko hankalaa tänään näyttää olevan, mutta jatka päättäväisesti. Toinen nosto jo tasapainoisempi, sitten vaan ympyrälle ja vauhtia pois. Pienen verryttelyn jälkeen laukassa kolmikaarista kiemurauraa ilman vaihtoja, vastalaukkoja siis. Muutamalla ensimmäisellä kierroksella rikkoi raville, liian kova vauhti, joten laukka ei pysy yllä. Ota nyt kunnolla pidäte, ihan pysähdykseen asti, peruuta ja nosta heti laukka. Ja heti seis jos taas kiihdyttää. Ja lähti sujumaan ihan hyvin. Oma istunta keskelle satulaa, muista ulkopohje vastalaukoissa! Loppua kohti todella hyvin. Lopuksi vielä ravissa pohkeenväistöjä ennen itsenäistä loppuverryttelyä ravissa ja käynnissä. Päättäväisesti ratsastettu!

Kouluvalmennus, valmentajana Lev
Ravailit näppärän näköisellä orilla maneesissa kun vasta itse saavuin paikalle. Tarkkailin sivusta hetken teidän työskentelyä, ennen kuin pyysin siirtymään käyntiin ja kerroin tulevasta harjoituksesta. Luvassa olisi aluksi hieman avo- ja sulkutaivuksia, sekä lopputunnista hieman laukkatyöskentelyä jos vain aika riittäisi. Aluksi kuitenkin taivutuksia ihan vain uraa pitkin, että saisin käsityksen miten Late toimii. Saitte aloittaa sulkutaivutuksilla käynnissä ja ravissa, mitkä sujuikin alun kankeuden jälkeen todella mallikkaasti. Tiesit tasan tarkkaan miten Latea tulee ratsastaa, että moiset liikkeet saadaan esiin. Vasen kierros oli orille ehkä hieman haastavampi, sillä se ei näyttänyt löytävän ihan samanlaista tasapainoa. Hienosti kuitenkin selvisitte sulkutaivutuksista, joten käskin siirtyä avotaivutukseen käynnissä. Avotaivutus ei ollut aivan yhtä hyvällä mallilla kuin sulut, mutta rauhallisella ratsastuksella ja tasaisella tuntumalla sait Laten rentoutumaan ja keskittymään työskentelyyn täysillä. Avotaivutuksessa suoritukset oli hyvin tasaisia molemmissa kierroksissa, johtuen ehkä siitä että asia oli hieman vaikeampi, eikä sitä oltu treenattu niin paljoa kuin sulkutaivutuksia. Koska avo- ja sulkutaivutuksien treenaamiseen meni sen verran aikaa, jätettiin suurempi laukkatyöskentely pois. Kehotin kuitenkin tulemaan lävistäjän pari kertaa laukassa, sulkutaivutuksessa. Tehtävä sujuikin hienosti, vaikka Late meinasi aluksi tarjota välissä laukanvaihtoa. Hienoa työtä molemmilta, sinulla on hieno poni mutta koita vahvistaa sen liikkumista vasempaan kierrokseen!

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana Frida Ilmoitin orin tuossa hetki sitten KRJ:n laatikseen. Tilaisuuden päivä koitti vihdoin ja mukaan napattin II-palkinto! Koko tallin väki on todella ylpeä orista vaikka sen käytös olisikin voinut olla hieman siivompaa. Monestakaan pisteestä emme jääneet I-palkinnosta mutta tällä kertaa taidamme tyytyä tähän palkintoon emmekä sitä lähde korottamaan. Seuraavaksi suuntanamme on YLA ja sieltä lähdetään metsästämään myöskin vähintään II-palkintoa.

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana siinau
Saavuin tallille jossa Frida jo odottelikin minua tallin edustalla. Esittäydyttyämme ja hetken juteltuamme, suuntasimme talliin sisälle. Odotin innolla ja ehkä hieman jännityksellä minkälainen new forest sieltä kohta paljastuisi, olin kuullut nimittäin että poni jolla tulin ratsastamaan oli itsepäinen ori. Sieltä se karsinastaan katseli heinää syöden, kun me pysähdyimme sen oven eteen. Vaihdoimme vielä muutaman sanan sillä aikaa kun Frida otti Lateksi esitelleen orin käytävälle. Late liikuskeli levottomasti käytävällä suuntaan ja toiseen, sillä aikaa kun kävimme hakemassa orin varusteet paikalle. Aloin harjata oria, joka tuijotti minua hieman epäluuloisesti ja jatkoi liikkumistaan. Se nosteli päätään korkealle kun yritin harjata sitä, ja liikuskeli edelleen hermostuneesti käytävällä. Sain kun sainkin Laten harjattua kokonaan ja kaviot putsattua, töitä sain kyllä tehdä sen eteen. Varusteiden laitto oli myös haastavaa, Late ei meinannut avata suutaan kun suitsia laitoin, ja satulan laittokaan ei ollut sen mieleen. Seuraavaksi oli vuorossa itse ratsastuksen vuoro, päästin Laten käytävältä irti ja lähdimme suuntaamaan kentälle. Frida tuli mukaamme kentän laidalle katsomaan että pääsemme alkuun Laten kanssa ilman ongelmia. Nousin orin selkään, ja se seisoi jännittyneenä allani odottaen käskyäni. Pyysin sitä siirtymään käyntiin ja ori teki töitä käskettyäni. Se tuntui edelleen hieman jännittyneeltä ja kireältä, ja vilkuili minua hieman epäluuloisesti. Kävelimme kenttää ympäri muutaman kierroksen, kunnes oli aika nostaa kevyeen raviin ja siitä se sitten lähti. Late antoi muutamat pienet pukit heti ensikäsittelyssä, joihin olinkin osannut varautua Fridan varoituksien vuoksi. Se ravasi ja heitti pukkeja muutamat perä jälkeen, mutta pysyi kuitenkin käsissäni. Omaksi onnekseni jopa minäkin säilytin tasapainoni vaikka ori kovasti yrittikin heittää minua selästä. Hetken päästä Late rauhottuikin ja pukittelu loppui. Se alkoi ravata oikein hienosti ja se tuntui myös vähän rentoutuneen. Ravailimme jonkin aikaa ihan vain kenttää ympäri, ja kokeilimme myös laukanvaihtoja sekä pohkeenväistöjä. Alku pukittelujen jälkeen Latesta paljastui oikein mukava ratsu ja sillä oli todella hyvät liikkeet. Työskenneltyämme noin tunnin kentällä lopettelimme ja talliin takaisin päästyämme ori aloitti taas luimimisen ja käytävällä edes takaisin liikuskelun. Varusteiden pois otto oli hieman haasteellista mutta sain kuitenkin kaikki pois. Pienen vääntämisen ja yrittämisen jälkeen Sain loimitettuakin sen ja laitettua karsinaan. Late oli erittäin hyvä ratsastaa mutta sen käsittely maasta käsin oli todellakin haastavaa. Olin kuitenkin tyytyväinen sillä Late sai hyvin kyllä käytöksensä anteeksi kun se toimi selästä niin loistavasti. Kiitin Fridaa vielä lopuksi siitä että sain käydä ratsastamassa Latea, sitten suuntasin kohti autoani ja lähdin.


Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia KRJ yht. 69kpl, voitot boldattu.
17.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
13.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
15.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/50
04.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/55
05.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
06.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
04.05.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 6/40
27.06.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/50
24.06.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
26.06.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/30
05.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/30
29.06.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
23.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 4/50
18.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
19.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 7/50
16.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/50
28.07.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/100
02.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
02.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
27.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
28.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/50
02.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/60
14.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/50
07.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
08.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/50
01.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/50
30.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
15.09.2011 - kutsu - KRJ CUP - VaB - 14/246
17.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 6/36
07.09.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 10/100
05.10.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 4/50
12.10.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/50
18.08.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 4/100
06.10.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/30
30.10.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/40
20.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/50
22.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 5/50
22.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 2/50
19.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 1/60
20.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
24.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 3/60
15.11.2011 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
09.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/60
12.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
13.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
13.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
07.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
09.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/60
12.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 4/60
13.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
13.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
07.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
16.01.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/40
12.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 7/50
11.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/50
06.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 7/60
12.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/100
16.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/100
08.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
06.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/40
18.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/100
19.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 8/100
10.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 2/60
13.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 5/60
13.03.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 3/60
23.02.2012 - kutsu - KRJ - VaB - 6/50
30.04.2013 - kutsu - KRJ CUP - HeA - 11/452
20.05.2014 - kutsu - KRJ - HeA - 2/33

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!