Perustiedot

KUOLLUT 05.01.2014


Tilli

Nimi: Jefton's Blake Syntynyt: 15.02.2011 (10v.)
Rotu & skp: New Forest, ori Säkä: 143cm
Rekisterinumero: VH11-027-0084 Väri: Tummanruunikko
Kasvattaja: Jefton Ponies Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: KoHeB, Re110cm

Palkittu lokakuun NFL tilaisuudessa NFL-II palkinnolla pistein 16-14-40-22-8,5-5=105,5p.
Palkittu syyskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 8+52+27+7,4+9=103,4p.
Palkittu lokakuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 37+34+28+35=134p.

Ikääntyminen

Täytti 3v. 01.04.2011

15.02.2011 --> 0 vuotta
01.05.2011 --> 4 vuotta
01.09.2012 --> 8 vuotta
01.01.2013 --> 9 vuotta
01.05.2013 --> 10 vuotta
01.09.2013 --> 11 vuotta
01.01.2014 --> 12 vuotta
01.05.2014 --> 13 vuotta

Luonne

Jefton's Blake eli tutummin pelkkä Blake on vallan hurmaava oripoika. Rauhallinen ori on kaunista katseltavaa, sen herttainen olemus vain korostaa komeaa ulkomuotoa. Blaken kanssa juuri mikään ei ole vaikeaa, hoitamistakin voisi verrata ruusuilla tanssimiseen. Ori seisoo mielellään paikoillaan ja vain nauttii saamastaan huolenpidosta ja huomiosta. Blaken silmät lupsuvat kiinni ja pää nuokkuu joka kerta kun tämä saa osakseen kunnon harjaushetken rakkaan ihmisen kanssa. Joskus oriilla on kuitenkin känkkäränkkäpäiviä jolloin yhteistyö on täysin tuntematon käsite ja oriin on pakko riekkua. Huono käytös loppuu kuitenkin vain kovaan ääneen torumalla oria.

Blake on miellyttävä ratsu, se tekee aina kaiken mitä ratsastaja pyytää niin hyvin kuin osaa ja pyrkii tekemään vielä paremminkin. Treenin alkupuolella ori on usein uneliaan näköinen eikä oikein jaksaisi edes jalkojaan nostella joten ratsastajalla on tosiaan paljon hommia saadakseen Blakesta kouluratsun näköinen. Kouluratsastus ei muutenkaan ole orin vahvempi laji, vaan Blaken todellinen lahjakkuus näkyy esteradoilla. Vaikka ori on aina alkuun vähän tahmea ja jäykän oloinen niin esteet nähdessään ori piristyy silmissä. Yhteistyö pelittää ratsastajan ja ponin välillä saumattomasti jos ratsastaja vain osaa istua hiljaa satulassa ja antaa vain tarpeelliset avut. Liika sähläys satulassa hermostuttaa Blaken, pehmeät ohjasavut ja kevyt istunta toimivat oriilla parhaiten. Ponnua riittäisi varmasti paljon yli 110cm, mutta tekniikka ei pärjää sen yli. Blakella on vaikea hyppytekniikka ratsastajalle mutta kun oriin hyppyihin tottuu ja pysyy mukana, on poni aivan mahtava kaveri esteradoille.

Kisoissa ori ei hätkähdä mistään, ei uusista äänistä tai hälinästä. Tosin jos hoitaja tai ratsastaja alkaa jännittää paljonkin, näkyy se myös Blaken suorituksessa. Verkassa ori toimii usein moitteettomasti, mutta jos verkka-alueella on paljonkin hevosia voi Blake alkaa hermoilla. Ratsastajan tulee vain rauhoitella ori selkeällä ratsastuksella ja avuilla. Suorituksen aikana Blake vain nauttii siitä että saa tehdä parhaansa. Ratsastaja voi hermoilla vähän ja Blake korjaa suurimmat mokat. Jos ratsastaja kuitenkin jännittää todella paljon tarttuu jännitys oriin välittömästi ja kisasuoritus voi mennä täysin penkin alle.

Sukutaulu

i. Jefton's King
nf, 143cm, koHeA, re110cm
KTK-III, NFL-I, YLA2, KRJ-I, ERJ-I
ii. Elvis '56
VIR MVA Ch, KTK-III, ERJ-I, KRJ-II
iii. Lorwnzo Jr
iie. Missy '66
ie. 20 Jazzin' Days
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, KRL-II,
YLA1, NFL-I, ERJ-I
iei. Dagworth Joaquin
iee. Junebug
e. Jefton's Jeanna
nf, 142cm, koHeB, re100cm
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-I,
ERJ-I, YLA2
ei. Coch Glyndwr GB
KRJ-II, NFL-II
eii. Infinite Glyndr
eie. Coch Coch B
ee. WB´s Tamara
KTK-III, ERJ-II, NFL-II
eei. Tamrock
eee. WB's Ramora

Jälkeläiset

s. 01.04.2011 o. Fame´s Twlight Tossin' It Up (e. Another Girl DON)
s. 19.05.2011 r. Four W BVO (e. Redhead Dec)
s. 12.11.2011 o. Dexter FU (e. Fame's Delilah)
s. 29.02.2012 o. Rotvallin Nemo (e.Sunday's Xara)
s. 26.08.2012 o. Escapis Betrayal (e. Breezy Star Drifter)
s. 27.12.2012 t. Elegance Circus (e. Dark Anna Sun)
s. 28.11.2013 t. Cadence F (e. Cruel Soul F)
s. . (e. )

Päiväkirja & valmennuksetEstevalmennus, valmentajana Laura M.
Tänään suunnitelmissa olisi laukanvaihtoja esteillä. Kun verryttelit Blakea kokosin maneesiin kahdeksikon muotoon esteet. Blake oli hieman tahmean oloinen mutta napakalla ratsastuksella se alkoikin heräilemään ja keskittymään työskentelyyn. Käskin hyppäämään verryttelyksi noin 70 senttistä ristikkoa pari kertaa jotta saataisiin ponisi kunnolla heräämään. Esteet tuntui piristävän Blakea ja se alkoikin innokkaana kolisuttelemaan kuolaimia ja steppailemaan hyppyjen jälkeen. Pääsimme itse asiaan eli laukanvaihtoihin esteillä. Olin kasannut toiselle lävistäjälle ristikko - pysty sarjan joka oli noin 80 senttinen ja toiselle lävistäjälle pysty - okseri sarjan joka oli metrinen. Käskin ratsastaa Blaken rennoksi mutta hyvin eteneväksi laukassa ennen kuin tulisit ensimmäistä kertaa tehtävälle. Kahdesti ei tarvinnut Blakea käskeä laukkaamaan energisesti, sait hieman pidättää ponia ennen kuin kelpuutin laukan hyväksi. Lähestymisellä sait hieman pidättää vielä Blakea jotta tämän askeleet osui kohdilleen. Laukanvaihto sujui hyvin toisella esteellä ja ratsastit ponin hyvin toiselle lävistäjälle. Ratsastuksesi oli kokoajan napakkaa ja ponisi pysyi hyvin hallinnassa vaikka se olikin hieman innoissaan. Korkeimmat esteet tuotti hieman vaikeuksia aluksi mutta pari toistoa niin johan onnistui!

Estevalmennus, valmentajana Cynoria
Blake vaikutti pirteältä ja innokkaalta, kun saavuin maneesiin pitämään ratsukolle estevalmennusta. Alkukäynnit ja -ravit oli suoritettu, joten pääsimme aloittamaan hyppäämisen. Alkuun laitoin ratsukolle 60 cm korkeita ristikoita, jotta ratsukko pääsisi aloittamaan kevyesti. Blake höristi korviaan esteet nähdessään, ja sen askellus reipastui heti. Ori hyppäsi innokkaasti ja vauhdilla, ja vähän turhankin korkealta kuin ilmoittaen, että sellaiset pikkuesteet ovat lasten leikkiä. Estekorkeuden noustessa tuntui orin into vain lisääntyvän, ja loppujen lopuksi ratsastaja joutui välillä jo tosissaan pidättelemään innosta puhkuvaa ratsuaan. Niinpä päätin, että keskitymme siihen, että ori kuuntelee paremmin ratsastajaansa ja lähestyy esteitä vähän hillitymmin. Pyysin tekemään paljon voltteja, tarvittaessa ennen estettä, jotta poni pysyisi nahoissaan ja malttaisi kuunnella ratsastajaa. Se tuntui auttavan, ja esteiden ollessa metrin korkuisia, alkoi meno näyttää jo hallitulta ja tyylikkäältä. Vielä muutama hyppy, ja sen jälkeen oli loppuverryttelyjen aika. Hikisestä orista nousi höyryä, mutta se oli osoittanut osaavansa tämän homman ja näytti itseensä erittäin tyytyväiseltä.

Estevalmennus, valmentajana kitatin
Blake oli juuri sellainen poni, josta minä pidän: komea, rehellinen ja omaa hyvän kapasiteetin esteille. Heti alkuverryttelyissä ori liikkui sulavasti ja reippaasti, hypäten pienet esteet kuin leikiten. Annoin ratsukon verrytellä itsenäisesti, ja itse lähinnä katselin komean orin liikkumista. Ja kun ratsukko ilmoitti olevansa valmis, hyppäsin alas katsomon reunalta ja aloitin neuvomaan päivän tehtävää. Ellipsitehtävä oli ratsukolle vieras, joten kerroin nopeasti, mitä siinä tehtäisiin ja miksi. tehtävä on tavallaan kontrollitehtävä, koska välillä kiihdytetään ja välillä jarrutetaan, mutta välissä täytyy kääntyä tiukkojakin kurveja. Alkuun ratsukko sai tulla tehtävälle pienillä esteillä. Blake oli vähän kummissaan ja meni pari kertaa päätyesteiden ohi, mutta kun ratsastaja muisti johtavan ohjasotteen, sujui tehtävä hyvin. Nostin esteitä huoletta metriin asti, kun Blake hyppäsi edelleen hyvin. Muutaman onnistuneen kierroksen jälkeen pyysin jarruttamaan käyntiin ja tulemaan toisesta suunnasta. Toinen kierros oli heti hankalampi, vaikka tehtävä oli jo tuttu. Puomit kolisivat alkuun aika paljonkin, mutta muutamalla pienellä korjauksella meno alkoi taas näyttää ihan säädylliseltä. Loppuverryttelyt ratsukko suoritti itsenäisesti hyvin sujuneen valmennuksen jälkeen.

Estevalmennus, valmentajana Mariella
Blake oli jo ratsastajansa kanssa aloittanut alkulämmittelyitä, kun saavuin paikalle. Ohjestin ratsukkoa hyppäämään vielä pari 60cm:n esteet, ennen kuin aloittaisimme. Blake oli erittäin vetreänä ja jätti todella paljon ilmavaraa hypätessään – eikä mikään ihme, olihan Blaken taso melkein kaksi kertaa korkeampi. Purkasin verryttelyradan ja kokosin kunnon radan: kahdeksikon muodossa kuusi erilaista estettä. Esteiden korkeus vaihteli 90cm:stä 100cm:iin, jotka nostaisimme myöhemmin vähintään 110cm:iin. Blake lähti erittäin innoissaan suorittamaan rataa, jopa niin innoissaan, että ratsastajan oli pakko pidätellä oria hieman. Ensimmäisellä kierroksella ponnistamiset eivät menneet aivan kohdalleen, ja Blake tiputti kahdella esteellä. Toisella kierroksella opastin ratsukkoa menemään hieman hillitymmin, ja Blake kulkikin upeasti. Ori suortti radan sulavilla askelilla, ponnistamiset osuivat aivan nappiin eikä yksikään puomi tippunut. Päätin nostaa esteitä 110cm:iin. Blakella ei ollut ongelmia, joten päätin tuoda hieman haastetta: siirsin muutaman esteen paikkaa, jolloin olisi pakko hidastaa. Kun jatkoimme uudistuksella, kurvit eivät onnistuneet. Toisella yrityksellä ratsukko oli jo varautunut kurveihin ja suorittivat radan puhtaasti. Komensin ratsukon pois radalta ja tekemään loppuvenytyksiä. Valmennus oli kokonaisuudessaan hyvin onnistunut, ja kaikki kolme poistuimme kentältä hyvillä mielin.

Estevalmennus, valmentajana Sylvester
Alkuverryttelyissä ori vaikutti virkeältä, etenkin huomatessaan kentälle rakennettavat esteet. Alkukäynneissä ratsastaja sai vapaasti tehdä voltteja ja pikku hiljaa kerätä ohjia ja harjoitella lisää voltteja ja pysähdyksiä. Ori vaikutti hyvin virkeältä ja raviin siirryttäessä se ei meinannut malttaa askeltaa raviakaan kunnolla vaan oli valmis siirtymään laukkaan ja hyppäämään. Ratsastaja kumminkin ratsasti paljon voltteja ja kentän kulmat kunnolla. Alkutunnista menikin aikaa että ori saatiin rauhoittumaan ja päästiin harjoittamaan hieman laukkaa muutaman kierrokset verran kenttää ympäri muutaman kerran tehden vähintään kaksi volttia per kierros. Alkuverkoissa oli tarkoitus aloittaa maapuomeilla, jotka oli laitettu ravilla mentäviksi, yhden askelen puomeiksi. Näin aluksi ne oli laskettu täten että ratsastaja saisi koottua oriin sutkot hyvin että askeleet sopivat puomiväleihin. Kuuden maapuomin sarja kopisi melko mallikkaasti ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla ratsastaja kokosi oriin hyvin ja se meni hyvin, samoin kolmas kierros. Seuraavaksi siirtyisimme esteille, joissa harjoittelimme lähinnä lähestymistä ja suoraa tuloa esteelle. Alkuesteemme oli vain 70cm ja sen ori tulikin mallikkaasti, seuraavalla, noin 80cm esteellä ori ponnisti odotettua kauempaa, kumminkin puhtaasti, mutta toistamiseen samalla esteellä se hyppäsi kumminkin asteen lähempää ja hyppy oli mainiokkaan napakas. Hyppäsimme vuoronperään 80-100cm esteitä, joissa oriilla ei ollut ongelmia, mutta vauhtia oli melkein välillä liikaa, mutta hyvällä kokoamisella ja ns välivolteilla ori rauhoittui hieman. Ennen tunnin loppua ratsukko sai tulla kaikki neljä estettä että maapuomit. Maapuomeilla kuului kaksi kolahdusta, mutta muuten suoritus oli hyvä. Esteet ori hyppäsikin kuin vettä vain, pienimmällä esteellä ponnu lähti kumminkin hieman liian kaukaa, mutta hyppy oli puhdas. Oriilla on upeat hyppylahjat ja näin osaavan ratsastajan kanssa se pääsee kehittymään. Lopputunnista ratsukko meni maastoon rauhoittumaan ja nauttimaan kauniista päivästä. Hieno tunti, melkoinen ratsu ja ratsastaja, upea pari!

Estevalmennus, valmentajana

Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia ERJ yht. 64kpl, voitot boldattu.
02.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/30
28.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/30
15.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
16.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/40
30.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/30
31.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/30
28.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/60
29.05.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/30
12.06.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/40
30.06.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/50
22.09.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/50
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/51
08.09.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/30
28.09.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/100
19.10.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/94
01.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/50
09.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
10.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
11.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/40
05.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/30
06.11.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/30
15.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/40
16.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
19.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
15.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/50
19.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/50
31.12.2011 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/40
01.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/50
05.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/40
02.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/50
02.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/50
04.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/50
06.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 6/50
07.02.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 8/78
03.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/30
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/30
11.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/50
12.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 1/50
13.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/50
05.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/40
04.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 3/60
09.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/70
05.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/40
05.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/50
09.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/50
26.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/80
07.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 4/54
10.03.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/52
14.04.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
15.04.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
12.04.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 7/60
23.04.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 2/40
24.04.2012 - kutsu - ERJ - 110cm - 5/40
03.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/50
07.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/50
10.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
11.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
18.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
19.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
21.05.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
30.04.2012 - kutsu - ERJ - 90-110cm - 5/29
31.05.2012 - kutsu - ERJ CUP - 110cm - 8/178
31.10.2012 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 16/239
30.06.2013 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 13/260
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!