KUOLLUT 21.02.2015

Perustiedot


kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Nimi: Another Girl DON Syntynyt: 06.01.2010 (17v.)
Rotu & skp: New Forest tamma Säkä: 140cm
Rekisterinumero: VH11-027-0085 Väri & Merkit: Punaruunikko
Kasvattaja: Bairdon Omistaja: Fame, Frida VRL-05826
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: KoHeA, Re100cm

(Palkittu elokuun YLA tilaisuudessa YLA3 palkinnolla pistein 27+30+23+28=108p.)
Palkittu maaliskuun NFL tilaisuudessa NFL-II palkinnolla pistein 14,5-12,5-40-21,5-8,5-4=101p.
(Palkittu syyskuun ERJ tilaisuudessa ERJ-III palkinnolla pistein 2+52+18+10,4+9=91,4p.)
Palkittu tammikuun YLA tilaisuudessa YLA2 palkinnolla pistein 22,5(15,5+7)-25(13+12)-17-10-7=81,5p.
Palkittu helmikuun ERJ tilaisuudessa ERJ-II palkinnolla pistein 5+44+22+20+6,5=97,5p.

Ikääntyminen

Täytti 4v. 01.06.2010

06.01.2010 --> 0 vuotta
01.06.2010 --> 4 vuotta
01.10.2010 --> 5 vuotta
01.02.2011 --> 6 vuotta
01.02.2014 --> 15 vuotta
01.06.2014 --> 16 vuotta
01.10.2014 --> 17 vuotta
01.02.2015 --> 18 vuotta


Luonne

Hoitaessa hieman kärsimätön tamma ilmoittaa heti korvien luimimisella tai hampaiden väläytyksellä, että neitiä ei tämä touhu voisi vähempää kiinnostaa. Kiinni laittaminen on ihan suositeltavaa, ellei halua käsivarteen annitatuointeja, jotka vaihtavat kivasti väriään parinpäivän välein. Jos Annille näyttää että kuka määrää, niin poni on varsin siedettävä ja oikeastaan aina välillä ihan kilttikin hoidettava.

Anni on oikea monitoimiponi, se loistaa sekä este- että kouluratsastuksessa. Hyppää hyvin ja turhia höseltämättä sekä kuuntelee ratsastajaa hyvin. Herkkä tamma joka ei siedä yhtään suusta kiskomista tai potkimista, ilmoittaa kyllä heti jos ratsastaja hipaisee liian kovaa neiti nirppanokan kylkiä. Anni kerää energiaa jo yhden vaapaapäivän jälkeen ja silloin poni on hyppimässä seinille, ja ratsastus on lähinnä sitä että käyntiä pystytään menemään enintään viisi askelta, sitten on pakko lähteä raketinlailla laukkaa. Poni on varma hyppäämään ja ponnistukset osuvat lähes aina oikeaan kohtaan. Hypyt ovat ilmavia ja helposti istuttavia, isojen hyppyjen takia alastulo on hiukan töksähtävää, mutta siihenkin tottuu ajan kanssa.

Annilla on kivat, ilmavat liikkeet ja reipas luonne, joten se on omiaan kouluratsastukseen. Neidillä säilyy mielenkiinto alku siirtymisien ja taivutusten jälkeenkin vielä. Annilla on isot liikkeet koostaan huolimatta, joten ravissa alas istuminen voi olla aluksi hankalaa, ponin laukka on matkaa tavoittavaa ja ihan mukavaa istuttavaa, sitä pystyy muokkaamaan hyvin ilman turhia raviin siirtymisiä. Laukanvaihdot ja muutkin onnistuvat Annilta kuin vettä vaan.


Sukutaulu


i. Quasimodo Naw
nf, 135cm, HeA, 110cm
YLA2, ERJ-II, ERL-III, NFL-II
ii. Quimico
YLA2, NFL-III
iii. Quincy II
iie. Yamasce
ie. Epithet AV
YLA2, NFL-III
iei. Echo AV
iee. Yupple Iwo
e. Gisela SND
nf, 141cm, koHeA, re100cm
YLA3
ei. Morning Coffee eii. Less or More
eie. Cappucina
ee. Soap Opera eei. Bright Green
eee. Silent Movie

Another Girlin isä, Quasimodo Naw on kimo, 141 senttimetriä pitkä komea oriherra, joka tulee toimeen lähes kaikkien kanssa. Esteratsastuspainoitteiselta orilta ei vauhtia puutu ja kilpailumenestyksensä puolesta on kyseessä erittäin lahjakas poika. Quasimodo hyppää ratana 110cm, joten aivan toivoton tapaus se ei ole. Orin suloiseen ulkomuotoon ei voi olla ihastumatta ja se varmasti onkin hurmannut monia ihmisiä -tammaneidoista puhumattakaan. Quasimodolta ei Annin luonnetta ole ilmeisesti herran rauhallisuudesta ja kiltteydestä päätellen periytynyt itse neidille, mutta reippaus on selvästikin isän peruja.
Annin isänisä, Quimico on 138 senttimetriä korkea, Isosta Britanniasta kotoisin oleva ruunikko herra. Quimico on selvästikin periyttänyt rauhalliset piirteensä Quasimodolle, mikä pätee myös herran hyppytaitoihin. Kuten jälkeläisensä, hyppää Quimico myös 110 senttimetrin rataa, tähän mennessä varsin loistavin tuloksin, herra kun on tulostensa mukaan päätynyt varsin usein kolmen parhaimman joukkoon. Hienon rakenteensa puolesta pärjäisi Mico varmasti myös näyttelypuolella ja laatuarvosteluissakin ori varmasti pärjäisi. Ulkonäkönsä puolesta on Mico varsin hurmaava herra, jota kelpaa katsella. Kaikin puolin laadukas hevonen, jonka veroista saa etsiä.
Another Girlin isänemä, Epithet AV oli kaunis, 144 senttimeriä säkäkorkeudeltaan suuri neiti, jonka hyppytaidot jatkavat samaa 110 senttimetrin linjaa. Koulutustasoltaanhan tamma meni Helppo B:tä, mikä ei näytännyt ongelmalta. Tamman kisakalenteri oli pitkä ja tuloksia oli mukavasti. Vaikkei tamma aina välttämättä ensimmäistä sijaa saanutkaan, ei se kielinyt että tamma olisi ollut huono hyppäämään. Epithet AV kuoli 15.5.2009 mutta kaikesta päätellen se eli hienon, kunniakkaan ja pitkän elämän jonka aikana se ehti saada kahdeksan jälkeläistä. Luonteeltaan Epithet oli reipas, touhukas ja varsin iloinen tammaneiti, jonka omistajan mukaan sen kanssa ei aika käynyt pitkäksi. Painotukseltaan Epithet oli esteratsastuspainoitteinen hevonen jonka hyppytaidot näyttivät varsin hyviltä. Kotoisinhan tämä neiti oli Ruotsista ja saavuttanut se oli YLA2-palkinnon 125 pisteellä sekä NFL-||| palkinnon 98 pisteellä.

Another Girlin emä, Gisela SND on kenttäratsastuspainoitteinen rautias neiti. Säkäkorkeutta tammalta löytyy noin 138 senttimetriä, mikä ei ole ollenkaan paha. Koulutustasoltaan tamma on Helppo A:n tasoinen ja se hyppää 100 senttimetriä, toisin kuin Another Girlin isä, jonka hypyt ylätävät 110 senttimetriin asti. Ulkonäöltään tammaa voisi kuvailla iloiseksi, reippaaksi ja hyvärakenteiseksi hevoseksi. Luonteensa mukaan ei Giselalta energiaa puutu, mikä on varmasti periytynyt itse Another Girlille. Vaikka tamma ei vauhdikkain mahdollinen ole, voidaan varmasti olettaa Another Girlin reippauden olevan tämän tamman peruja. Kouluratsastuksessahan tämä tamma ei ole se kaikkein kirkkaimmin loistava tähti, mutta kyllä niillä pölyisillä kentillä nämä kiemuratkin onnistuvat. Sijoutuksiensa puolesta Gisela on perusratsu, ei kaikkein paras muttei mikään huonokaan.
Another Girlin emänisä Morning Coffee on Giselan mukaan rautias, 138 senttimetriä korkea oleva kenttäratsastuspainoitteinen hevonen. Morning Coffeen rataennätys on 120 senttimetriä, mikä lyö Another Girlin isän hyppytaidot kymmenellä senttimetrillä laudalta. Koulutustasoltaanhan herra on Vaikea B-tasoa mikä näkyy sen kilpailutuloksissakin. Lahjakas hevonenhan Morning Coffee, alias Monni on jos katsotaan sen kisatuloksia, joista se on selvästikin hyvin tasavertainen esteratsastuksen ja kouluratsastuksen kanssa, hyviä tuloksia molemmilta lajeilta. Luonteensa puolesta näyttää Monni olevan hieman ilkikurinen hevonen, jota saa toden teolla käskeä. Ratsastettaessa Monni ei ole mitään maailman parhaimpia hevosia, mutta kai sitä voisi peruskoniksi sanoa, eikö? Herra itse on kotoisin Isosta Britanniasta, kuten Annin isänisäkin.
Annin emänemä, Soap Opera on Isosta Britanniasta kotoisin oleva 134 senttimetiä säkäkorkeudeltaan suuri musta new forest-tamma joka on painotukseltaan kenttähevonen. Kuten Annin emänisäkin, hyppää Sopa Operakin 120 senttimetriä korkeita ratoja ja koulutustasoltaan se on myös Vaikea B-tasoa. Esteratsastuksessa näyttää Soap Opera pärjäävän ja kun kisakalenteria katsoo huomaa mukana monia hyviä tuloksia. Kouluratsastuksessakin näyttää tammalla olevan lahjoja, vaikka se kenttähevonen onkin. Luonteeltaan on Soap Opera, kutsumanimeltään Oona energinen ja yhteistyöhaluinen tamma. Soap Opera on erittäin kyvykäs ja innokas ratsu, liikkeiltään mukava ratsastettava. Varmajalkaiseksi poniksi voidaan Oonaa myös kutsua, sillä etenkin maastossa se on tarkka jaloistaan.


Jälkeläiset


s. 01.04.2011 o. Fame´s Twlight Tossin' It Up (i. Jefton's Blake)
s. 28.12.2011 o. Fame's Bright Bullet (i. Re-Spender)
s. 05.02.2012 t. Fame's Charmed One (i. Palmiro Naw)
s. 14.04.2012 t. Fame's Dianora (i. Revenge VIN)
s. 27.08.2012 o. Fame's Neyton (i. Jefton's Darkside)
s. 21.01.2013 t. Fame's Yessica (i. Rockets Random)
s. 13.01.2014 o. Fame's Espresso (i. a href="http://krumelur.webs.com/roscoff/hudsoncappucinocase.htm">Hudson Cappucino Case)
s. . (i. )


Päiväkirja & valmennukset


Estevalmennus, valmentajana Laura M.
Anni vaikuti tasaiselta ja oikealta äitin kultaponilta. Alkuverryttelyksi hypättiin muutamaa 70 senttistä pystyestettä jotta saataisiin sekä sinut että tamma hereille ennen rataa ja korotettuja esteitä. Verkkaeste sujui kelvollisesti ja kun Anni alkoi olla lämmennyt tarpeeksi ohjeistin hyppäämään R pitkälle sivulle kyhättyä pysty-okseri sarjaa vapaasti muutaman kerran. Anni alkoi innostua kun esteitä tuli enemmän. Ohjasit tamman hallitusti pystylle jolle tuli kiva tasapainoinen hyppy joten myös okseri onnistui. Pari kertaa sai tälle tehtävälle riittää sitten alettiin hyppäämään kaarevalla uralla. Ensiksi hyppy melkein uralla ja nurkassa olevalle okserille josta loiva kaarre nousevalle okserille. Nousevalta okserilta vielä hyppy lankkupystylle kohti saman pitkän sivun vastakkaista nurkkaa. Ensimmäisten esteiden väliin tulisi 5 laukkaa ja viimeisten väliin kolme. Kannustit innokkaan ponitamman laukkaan ja aloit lähestymään estettä.Ensimmäinen okseri tuntui tulevan hieman nurkan takaa Annille mutta reippaasti kannustit tamman yli ja kohti nousevaa okseria. Nouseva okseri sujui kelvollisesti ja tarvittavat askeleetkin tuli tarkalleen väliin. Viimeiselle lankkupystylle tie oli hieman hassu, kaarre ja suoristus mutta selvisitte siitä Annin kanssa oikein loistavasti. Lisäsin tehtävään vielä ensimmäisen sarjan joka hypättiin ennen ja jälkeen kaarevan uran. Nostin esteitä myös 90 ja 100 senttiin jolloin oltiin maksimikorkeudella.Sarja meni ihan kivasti ennen kaarevaa uraa, ekalle esteelle hyppy oli vain hieman hätäinen mutta kuitenkin siisti. Kaareva ura meni paremmin kuin ensimmäisellä kerralla, nyt Annikin osasi odottaa ensimmäistä okseria. Jälkimmäinen hyppy sarjalla sujui kuin rasvattu ilman pienintäkään virhettä. Käskin kehua tammaa roimasti ja jätin sinut loppuverkkailemaan Annia itsekseen.

Estevalmennus, valmentajana vanda
Saavuin Famen tiloihin valmentamaan Fridaa ja tämän ratsua Annia. Ratsukon tehtyä itsenäiset alkuverryttelyt parin puomin avulla siirryimme hiomaan hyppyjä erikoisesteiden parissa. Alkuun Anni tuntui vain menevän eteenpäin kuuntelematta ratsastajaa, mutta Fridan tehtyä apunsa tarkemmin hevonen alkoi tulla kuulolle. Niin muurit kuin vesimattoesteetkin ylittyivät helposti aina metrin korkuisinakin. Värikäs lankkueste näytti tuovan jännitystä ilmaan, jonka myötä hevonen alkoi kieltämään. Kehotin Fridaa ratsastamaan reippaasti eteenpäin ja hengittelevän itse rauhassa: ratsastajan rentoutumisen myötä Anni hyppäsi tämänkin esteen näppärästi ilman suurempia ongelmia. Rataa hypätessä Anni ei enää edes tuijotellut esteitä vaan eteni itsevarmasti, joka oli hieno asia. Kun tämän ratsukon kohdalle saadaan lisää itsevarmuutta, niin hyvä tulee.

Estevalmennus, valmentajana hilma
Annin kanssa harjoiteltaisiin tänään ihan lyhyen 100cm perusradan hyppäämistä. Alkuverryttelyn jälkeen kuitenkin ensin hypättäisiin muutama pienempi este. Alkuverryttelyssä ja ensimmäisten esteiden hyppäämisessä Annilla näytti riittävän virtaa vaikka kuinka paljon. Sait sen kuitenkin hyvin rauhoittumaan ja rentoutumaan, joten hypyt alkoivat näyttää enemmän hypyiltä, kuin pelkältä kaahaukselta. Kun pienempien esteiden hyppääminen alkoi sujua, korotin esteet ja tein radan valmiiksi. Rata alkoi pysty okseri linjalla, jonka jälkeen tuli tiukka käännös lävistäjällä olevalle portille. Portin jälkeen käännyttiin toiseen suuntaan, jossa oli vuorossa kahden askeleen sarja. Sarjan jälkeen käännyttiin vielä keskellä olevalle okserille ja sitten viimeisenä hypättäisiin myös linjan ensimmäinen este. Radan alku sujui hyvin, Anni eteni reippaasti, muttei liian lujaa ja hyppäsi huolellisesti. Lävistäjällä oleva este tuli kuitenkin hieman yllättäen ja tamma ponnisti liian läheltä pudottaen puomin. Pudotuksesta hermostuneena tamma teki muutaman pukit, mutta suostui sitten jatkamaan taas kiltisti rataa. Loppuosa sujui myös erittäin hyvin. ”Tule vielä uudestaan linja ja se käännös sinne seuraavalle esteelle.” Nyt Anni tiesi jo valmiiksi minne oltiin menossa ja hyppäsi kevyesti kaikki kolme estettä.

Estevalmennus, valmentajana Jenniina
Olitte jo lämmittelemässä Annin kanssa kun saavuin maneesiin. Maneesissa oli jo valmiina 100cm rata, 90cm okseri, 90cm muuri, 100cm ristikko sekä 100cm pystäreitä. Kun olitte lämmitelleet volteilla, aloititte menemällä 50cm estesarjaa. Hypättyänne sen, korotin sitä 70cm korkuiseksi. Anni hyppäsi esteet ilmavasti ja kevyesti, joten pyysin teitä hyppäämään 100cm radan. Juuri kun olitte aloittamassa hyppäämisen, niin Anni kielsi, johtuen liian lujasta ohjasotteesta. Niimpä kiersitte maneesin ympäri, korjasit ohjasotetta ja laukkasit uudelleen sarjalle. Tälläkertaa hypyt onnistuivat hyvin. Sen jälkeen hyppäsitte muurin. Anni meinasi keiltää, mutta juuri oikeilla pyynnöillä sait tamman hyppäämään, ja hyppy onnistui. Sitten menitte pystärit. Ne menivät oikein lennokkaasti ja hyvin. Sitten hyppäsitte ristikon sekä okserin. Kummatkin esteet Anni hyppäsi hienosti, joten valmennus voitiin päättää.

Estevalmennus, valmentajana Pandero
Veikeä ponitamma tepsutteli tyytyväisenä ravipuomien yli. Rakensin kuuden esteen jumppasarjan kentän pitkälle sivulle. Anni laukkasi korvat hörössä kohti ensimmäistä estettä ja ratsukko suoritti sarjan sujuvasti, hyvässä rytmissä. Jumppasarja sujui niin hyvin, että laitoin kolmen askeleen päähän jumppasarjan viimeisestä okserin. Okserilla oli korkeutta aluksi 90cm. Anni oli selvästi aivan tohkeissaan ja suorastaan lensi esteiden yli. Nostin okserin metriin. Anni katsasti vain paikan ja pomppasi kevyesti yli! Siinäpä vasta mainio poni! Loppuverryttelyyn kuului paljon eteen-alas venytyksiä, selän nostavia puomeja, sekä tyytyväisiä pärskähdyksiä. Tykkäsin Annin asenteesta, sekä ratsukon yhteistyöstä!

Estevalmennus, valmentajana weem
Anni ja Frida saivat alkuverryttelyssä tehtäväksi tehdä paljon taivutuksia molempiin suuntiin sekä ravissa, että laukassa, ja kun siltä tuntui, tulla myös puomeja. Puomeja oli molemmilla pitkillä sivuilla, toisella kaksi yhdellä välilaukalla ja toisella kolme niin, että ensimmäisessä välissä oli tlaa välilaukalla ja toinen oli sitten ilman välilaukkaa. Ratsukko tuli puomeja rauhallisesti, jopa vähän liiankin, ja Frida sai käskyn saada tammaansa vähän puhtia kuitenkin. Alkuverryttelyn loppupuolella kahden puomin tehtävästä jälkimmäinen nostettiin esteeksi ja ratsukko sai siinä hypätä muutaman verryttelyhypyn. Sitten oli aika pienille välikäynneille. Tauon jälkeen nostin kaikki puomit esteiksi, ja ensin tehtävänä oli tulla kolmoissarjaa. Anni hyppäsi isoilla hypyillä korvat hörössä, ja mahtui väleihin todella kivasti. Molempiin suuntiin tehtyjen toistojen jälkeen ratsukko sai lisätä tehtävään myös toisen srajan hyppäämisen. Anni suoritti iloisesti ja hyvin, ja Frida sai olla kyllä suorituksiin oikein tyytyväinen. Loppuverryttelyissä ratsukko sai mennä molempiin suuntiin taivutellen ja Anni venytti kaulaansa pitkälle, tyytyväisenä höristen.


Kilpailumenestys


Vain sijoitukset. Sijoituksia KRJ yht. 68kpl, voitot boldattu.
31.07.2011 - kutsu - NJ - Nuoret tammat - 7/12 KUMA, JS
14.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/43
15.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/33
28.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/50
30.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/50
27.01.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/60
02.03.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/97
03.03.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 9/97
24.02.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/64
26.02.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
27.02.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
03.03.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/100
27.04.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/50
24.04.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
24.04.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
30.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
29.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
11.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/50
11.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/50
13.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/50
20.05.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/46
20.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/40
25.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
27.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
28.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
29.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
29.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/100
01.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 8/100
29.06.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/50
09.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
13.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 8/100
14.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 8/100
13.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 8/30
16.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/50
06.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
08.07.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
18.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
11.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
09.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/50
13.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/38
16.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/38
18.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/39
01.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 5/30
03.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
04.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
22.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/50
20.08.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/50
11.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
18.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
25.09.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/100
18.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/30
29.10.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
31.10.2011 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 5/133
11.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/30
09.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/40
10.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 6/40
11.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
24.11.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 7/60
12.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 4/30
30.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
28.12.2011 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/40
02.01.2012 - kutsu - ERJ - 90-100cm - 4/40
23.01.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 2/40
24.01.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 3/40
07.02.2012 - kutsu - ERJ - 100cm - 1/82
30.06.2012 - kutsu - ERJ CUP - 90cm - 6/131
30.06.2013 - kutsu - ERJ CUP - 90cm - 12/203
30.06.2013 - kutsu - ERJ CUP - 100cm - 6/260
20.02.2014 - kutsu - ERJ (nf osakilpailu) - 100cm - 2/32
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!